kinokomeio_serron

Ν. Στεργίου: «Ο πολιτισμός μας κρίνεται από τη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα».

Μέχρι την άνοιξη, το αργότερο αρχές καλοκαιριού, αναμένεται να είναι έτοιμο το κυνοκομείο του Δήμου Σερρών. Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Νίκος Στεργίου, μιλώντας στο Ε.Β., τόνισε πως υπήρχε μία εργολαβία για το κυνοκομείο, από το 2005, δηλαδή επί θητείας του κ. Γιάννη Μωυσιάδη, αλλά το έργο «τελμάτωσε» καθώς ο εργολάβος δεν είχε πληρωθεί. Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κάλεσε τον εργολάβο και ο τελευταίος, αφού πληρώθηκε για τις εργασίες που έκανε, δέχθηκε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο. Το ποσό που του οφειλόταν άγγιζε τις 50 χιλιάδες ευρώ, ενώ για τις υπόλοιπες εργασίες έχουν εξασφαλισθεί επιπλέον 80 χιλιάδες ευρώ.

Συμφώνησε ο εργολάβος να συνεχίσει τις εργασίες
Έτοιμο το κυνοκομείο μέσα στην άνοιξη

Το ζήτημα του κυνοκομείου, φαίνεται πως είναι «πρώτης γραμμής» για τη δημοτική αρχή, καθώς εδώ και πολλά χρόνια «ταλαιπωρεί» τους Σερραίους και η κατάσταση με τα αδέσποτα τείνει να βγει εκτός ελέγχου. Τα παράπονα των Σερραίων δημοτών και των επισκεπτών, για επιθέσεις αδέσποτων σκύλων, πληθαίνουν και για πολλές περιοχές αποτελούν το φόβο και τον τρόμο. Μέσα σ’ όλα αυτά, υπάρχει και το κυνοκομείο, η εικόνα του οποίου μόνο Ευρωπαϊκή και σύγχρονη δεν είναι. Την ιστορία έχει αναλάβει… επ’ ώμου ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Σερρών Νίκος Στεργίου, που είναι σε συνεχείς επικοινωνίες και συναντήσεις με το Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών.
Ο κ. Νίκος Στεργίου, μιλώντας στο Ε.Β., τόνισε πως υπήρχε μία εργολαβία για το κυνοκομείο, από το 2005, δηλαδή επί θητείας του κ. Γιάννη Μωυσιάδη, αλλά το έργο «τελμάτωσε» καθώς ο εργολάβος δεν είχε πληρωθεί. Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κάλεσε τον εργολάβο και ο τελευταίος, αφού πληρώθηκε για τις εργασίες που έκανε, δέχθηκε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο. Το ποσό που του οφειλόταν άγγιζε τις 50 χιλιάδες ευρώ, ενώ για τις υπόλοιπες εργασίες έχουν εξασφαλισθεί επιπλέον 80 χιλιάδες ευρώ. Τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα μέσα από τη ΣΑΤΑ. Οπότε ο εργολάβος ανέλαβε την ευθύνη να ολοκληρώσει το έργο και συγκεκριμένα τις εξής εργασίες:
-Πλήρης ανακαίνιση του παλαιού κτιρίου που συμπεριλαμβάνει όλα τα γραφεία και το ιατρείο.
-Κλουβιά, ταΐστρες, ποτίστρες και ηλεκτροφωτισμό και στις δύο πτέρυγες.
-Περίφραξη όλων των χώρων του κυνοκομείου.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Νίκο Στεργίου, εάν οι εργασίες ξεκινήσουν άμεσα, τότε το έργο πιθανότατα να ολοκληρωθεί μέσα στην άνοιξη, το αργότερο μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Ο ίδιος τόνισε κατηγορηματικά πως η λειτουργία του κυνοκομείου δεν θα σταματήσει καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.
«Εκείνο που θέλω να υπογραμμίσω για μία ακόμη φορά στους Σερραίους πολίτες, είναι ότι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας κρίνεται από τη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα. Πρέπει όλοι μας να είμαστε προσεκτικοί, διότι το να πάρουμε ένα ζώο για να το μεγαλώσουμε, είναι μεγάλη ευθύνη. Απαράδεκτες συμπεριφορές συμπολιτών μας που κακοποιούν ζώα ή μετά από ένα χρόνο τα εγκαταλείπουν, πρέπει να σταματήσουν. Η ανατροφή ενός ζώου έχει πολύ μεγάλη ευθύνη κι ο νόμος ρητά απαγορεύει την εγκατάλειψή του. Αν όλοι μας σεβαστούμε το νόμο, τότε και τα ζώα θα έχουν τη θέση που τους αρμόζει στην κοινωνία μας,» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Νίκος Στεργίου.
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης: