aithousa_karam_5Οι ισολογισμοί και τα αποτελέσματα χρήσεων των ετών2009 και 2010 του καποδιστριακού δήμου Καπετάν Μητρουσίου, άναψαν τα αίματα στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών , πουπραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011.

Το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε με οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη, τα εξής   1ο: Έγκριση ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως έτους 2010 του πρώην Δήμου Σερρών. 2ο: Έγκριση ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως έτους 2010 του πρώην Δήμου Σκουτάρεως. 3ο:Έγκριση ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως έτους 2010 του πρώην Δήμου Καπετάν Μητρουσίου. 4ο: Έγκριση ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως έτους 2009 του πρώην Δήμου Καπετάν Μητρουσίου . 5ο: Έγκριση ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως έτους 2010 του πρώην Δήμου Λευκώνα.6ο: Έγκριση ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως έτους 2009 του πρώην Δήμου Λευκώνα.7ο: Έγκριση ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως έτους 2008 του πρώην Δήμου Λευκώνα. 8ο: Έγκριση ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως έτους 2007 του πρώην Δήμου Λευκώνα.  

Από τα οκτώ θέματα , τα έξη πέρασαν ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο. Ταθέματα που αφορούσαν τον πρώην δήμο Καπετάν Μητρουσίου , πέρασαν κατά πλειοψηφία αφού οι δημοτικοί σύμβουλοιΘόδωρος Μηλίδης ,Βασίλης Κατιρτζόγλου , Παναγιώτης Τατούδης , Δημήτρης Ίντος , Αντώνης Αναστασιάδης ,Κώστας Δινάκης ,Μοσχολιός Ζωγράφος ,Κοτρώνης Παναγιώτης , Αγοραστός Αγοραστός και Νιζάμης Δημήτριος δεν ψήφισαν την έγκρισητους μετά την παρουσίαση τηςέκθεσης των ορκωτών λογιστών .

35 παρατηρήσεις από τον ορκωτό λογιστή

Κατά την παρουσίαση τουισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως έτους 2010 του πρώην Δήμου Καπετάν Μητρουσίου και του ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως έτους 2009 του πρώην Δήμου Καπετάν Μητρουσίου ,από τον ορκωτό λογιστή κ. Δημήτρη Ζιγκερίδη επισημάνθηκαν 35 σημαντικές παρατηρήσεις .Τα στοιχεία που έφεραν στην επιφάνεια οι έλεγχοι των ορκωτών λογιστώνπροκάλεσαν τις αντιδράσεις των δημοτικών συμβούλων που δεν ψήφισαν την έγκριση των ισολογισμών και των αποτελεσμάτων χρήσης του 2009 και2010 τουκαποδιστριακού δήμου και ζήτησαν να διαταχτεί έρευνα προκείμενου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες . Μεταξύ των 35 παρατηρήσεων των ορκωτών λογιστών είναι τα ποσά των οι αντιμισθιώνπου λάμβαναν ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι του καποδιστριακού δήμου καπετάν Μητρουσίου ,οι οποίοι εισέπρατταναντιμισθίες υψηλότερες από το κανονικό ,αντιμισθίες που αναλογούσαν σε δήμο με κατοίκους άνω των 10.000 κατοίκων, κάτι ασφαλώς που δεν ίσχυε αφού με βάση την απογραφή του 2001 ο πρώην δήμος Καπετάν Μητρούση, είχε συνολικό πληθυσμό 6.402 κατοίκους.

Την επίμαχη χρονική περίοδο αντιδήμαρχοι στο δήμο Καπετάν Μητρουσίου ήταν ο νυν αντιδήμαρχος Σερρών κ. Παντελής Χράπας και ο νυν πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Θόδωρο Αραμπατζής.

Θα γίνει ενδελεχής έλεγχος

Ο δήμαρχος Σερρώνκ. Πέτρος Αγγελιδης διαβεβαίωσε το σώμα ότι θα γίνει ενδελεχής έλεγχος για τα στοιχεία που παρουσίασαν οι ορκωτοί λογιστές.

«Θα πρέπει να διερευνηθούν ,να γίνει έλεγχο και να δοθούν απαντήσεις και για τις 35 παρατηρήσεις των ορκωτών λογιστών και όχι μόνο για τις αντιμισθίες των αντιδημάρχων και του δημάρχου ,για τις οποίες δόθηκε ιδιαίτερη δημοσιότητα» δήλωσε στη « Σ» ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Κατιρτζόγλου .

Από την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών της Παρασκευής απουσίαζε η δημοτική σύμβουλος Φιλιώ Σαραντίδου .

Δήμητρα Μετόκη

Διαβάστε επίσης: