agelidis-kathariotita-19«Η προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα της πόλης αποτελούν σπουδαία κοινωνικά αγαθά άμεσης προτεραιότητας για κάθε σύγχρονη κοινωνία. Μια καθαρή και όμορφη πόλη αποτελεί αίτημα του δημότη και υποχρέωση της δημοτικής αρχής».

Τα παραπάνω τόνισε ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Αγγελίδης προχθές Κυριακή, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης καθαρισμού των χώρων πέριξ του 19ου Δημοτικού Σχολείου των Σερρών, στον οποίο έλαβαν μέρος μαθήτριες-μαθητές και περίοικοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

Να σημειωθεί ότι με την πρωτοβουλία αυτή επιχειρείται η οριοθέτηση της συνεργασίας Δήμου-κατοίκων και η ενίσχυση της προσπάθειας για την περιβαλλοντική ανάδειξη της πόλης μας, που είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας.

Ο Δήμαρχος


Με αφορμή την υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής ο Δήμαρχος πρόσθεσε:
«Ως δημοτική αρχή συνεχίζουμε την προσπάθεια για μια πιο ανθρώπινη διαβίωση. Ζητούμε όμως τη συμπαράσταση, τη βοήθεια και την άμεση συνεργασία των αρχών, φορέων, συλλόγων, οργανισμών και κατοίκων, γιατί μόνο τότε η προσπάθεια αυτή θα ολοκληρωθεί και θα έχει άμεσα αποτελέσματα.
Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών σχετικά με την καθαριότητα της πόλης μας (δημόσιων-κοινόχρηστων χώρων, σχολείων κ.α.) παραμένει ένας από τους βασικούς στόχους μας.
Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας. Απαιτείται η ενεργός συμμετοχή του καθενός ξεχωριστά».

Καταλήγοντας ο κ. Αγγελίδης επισημαίνει:
«Καμία πολιτική, ούτε η λήψη μέτρων δεν μπορούν να πετύχουν χωρίς τη συμβολή των πολιτών.
Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι ανάγκη να καλλιεργηθεί υψηλή πολιτιστική-οικολογική συνείδηση, η οποία θα διέπει κάθε δράση, ατομική ή συλλογική. Ιδίως στο τομέα της καθαριότητας».

Διαβάστε επίσης: