Χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες και λάτρεις του σκι που απόλαυσαν αυτό το Σαββατοκύριακο, το πρώτο μετά από σχεδόν δύο χρόνια, το Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαϊλιά Σερρών.

Το πρώτο ρομπότ-ξεναγός παγκοσμίως είναι γεγονός και βρίσκεται στη χώρα μας. Είναι η “Περσεφόνη”, η “έξυπνη” ξεναγός, η οποία έχει αυτονομία στην κίνηση, απαντάει σε ερωτήσεις και προσφέρει στους επισκέπτες μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία.

Τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων στους δύο βασικούς πυλώνες του αθλητικού τουρισμού του Δήμου Σερρών, του χιονοδρομικού κέντρου του Λαϊλιά και του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Η πρώτη ματιά παραπέμπει σε σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Mε τη δεύτερη ματιά έχεις την αίσθηση ότι πρόκειται για εικαστική παρέμβαση.

Πολλές φορές επειδή ζούμε σε μία πόλη τείνουμε να παίρνουμε ως δεδομένο αυτά που μας προσφέρει. Σκεφτήκαμε λοιπόν να δράσουμε σαν τουρίστες στην πόλη μας και να επισκεφτούμε το Trip Advisor για να δούμε ποια θεωρούνται τα κορυφαία μας αξιοθέατα. Σας παραθέτουμε την λίστα με τα δέκα πιο δημοφιλή μέχρι σήμερα.

Σε 497 ακτές, 14 μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη απονεμήθηκε φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας της «Γαλάζιας Σημαίας» . Στην περιοχή της Καβάλας θα κυματίζουν εννιά «Γαλάζιες Σημαίες», μεταξύ αυτών και στις παραλίες των Αμμολόφων, Νέας Ηρακλείτσας, Νέας Περάμου, Οφρυνίου/Τούζλας, Σαρακήνας και Ορφάνι, στις οποίες καταφεύγουν οι Σερραίοι για τα μπάνια.

Η τεχνητή λίμνη της Κερκίνης δημιουργήθηκε το 1932, ενώ τα συστήματα άρδευσης και η αντιπλημμυρική προστασία της ολοκληρώθηκαν τη δεκαετία του 1980. Χάρη στα ρηχά βάθη της, τις απαλές πλαγιές των γύρω λόφων και την τροφή που παρέχει, η λίμνη εξελίχθηκε σε μια από τις πιο σημαντικές στάσεις για τα αποδημητικά πτηνά, τα οποία χρησιμοποιούν τον υγροβιότοπο για ξεκούραση και ανεφοδιασμό κατά τη διάρκεια των μεταναστευτικών ταξιδιών τους.

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 272 επισκέπτες