pasok.jpgANAKOINΩΣΗ Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΣΕΡΡΩΝ paratiritis
Τα τραγικά γεγονότα που βλέπουμε να εξελίσσονται και σήμερα με αμείωτη ένταση και σκληρότητα και οι συνέπειές τους που τις βιώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα, καθιστούν αναγκαία την αναβολή της επίσκεψης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, στον Νομό μας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. Αυτές οι στιγμές, οι γεμάτες θλίψη και οδύνη, είναι και στιγμές ευθύνης για όλους. Εκφράζουμε την βαθύτατη αγωνία μας για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, καθώς και για την έκβαση των εξελίξεων.

Στεκόμαστε αποφασιστικά απέναντι στα φαινόμενα βίας από όπου και αν προέρχονται και υπογραμμίζουμε την ανάγκη να εκφράσουμε με ειρηνικό τρόπο την αντίθεσή μας τόσο σε αυτά, όσο και στην κυβερνητική πολιτική.

Οι ευθύνες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του είναι μεγάλες, και γιατί οι πολιτικές και οι επιλογές τους έδωσαν τους πικρούς καρπούς που σήμερα αισθάνονται όλοι οι πολίτες και γιατί η ανικανότητα τους να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που διαμορφώθηκε, είναι προφανής.

Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να απαλλαγεί ο τόπος, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, από αυτήν την ανίκανη, ανεύθυνη και επικίνδυνη κυβέρνηση.


Έκκληση για ευθύνη και αυτοσυγκράτηση και τέλος στη βία απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Έκκληση για ευθύνη και αυτοσυγκράτηση και τέλος στη βία απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα του Διεθνούς Φόρουμ για την ανάπτυξη των ΜΜΕ, στο ξενοδοχείο Caravel.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές και ο θρήνος για τη δολοφονία του 15χρονου υπήρξε η αφορμή για να ξεσπάσει μεγάλη κοινωνική αναταραχή.

Απευθυνόμενος σε πάνω από 150 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο εξέφρασε την αγωνία του για την πατρίδα. Διευκρίνισε ότι θα πρέπει οι δημοσιογράφοι, φεύγοντας από αυτό το φόρουμ, να μεταφέρουν πίσω στις χώρες τους «όχι μόνο την εικόνα του θανάτου, της απαράδεκτης βίας και της αλαζονείας της εξουσίας, αλλά και της βούλησης του ελληνικού λαού για ένα κράτος δημοκρατίας, δικαιοσύνης, ανθρωπιάς και ευημερίας».

Πρόσθεσε δε ότι «είμαστε έτοιμοι για ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στην πράσινη οικονομία, είμαστε έτοιμοι για αλλαγές στον τρόπο διακυβέρνησης, είμαστε έτοιμοι να εγγυηθούμε την ανεξαρτησία των ΜΜΕ αλλά και την διάκριση των εξουσιών».

Κλείνοντας την ομιλία του επισήμανε ότι «θέλουμε να αποκαταστήσουμε την Ελλάδα που μας κάνει περήφανους. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολος ο δρόμος, αλλά στο τέλος του βρίσκεται μία Ελλάδα σύγχρονη, εξωστρεφής, με λόγο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι».

Διαβάστε επίσης: