george_papandreou.jpgΑπό τις Σέρρες οι ανακοινώσεις του Προέδρου του ΠαΣοΚ για τους αγρότες elvima.gif
Με τα αγροτικά ζητήματα να βρίσκονται στο επίκεντρο, για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ Γιώργος Παπανδρέου, θα βρεθεί στις Σέρρες. Ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα επισκεφθεί το νομό και η πιθανότερη ημερομηνία της επίσκεψής του, θα είναι η Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου. Είναι η πολλοστή φορά που ο Γιώργος Παπανδρέου μέσα σε τρία χρόνια θα περάσει τα όρια του νομού. Το πρόγραμμά του δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη. Ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ δείχνει μια ιδιαίτερη… αδυναμία στο νομό Σερρών και φαίνεται πως «τολμά». Από τη μια έρχεται και πάλι στο «άνδρο» των Καραμανλήδων, έναν «καθαρόαιμο» γαλάζιο νομό και από την άλλη σε ένα νομό, όπου πριν από ένα χρόνο θεωρήθηκε ένα από τα «κάστρα» του Βαγγέλη Βενιζέλου και όπου ακόμη και σήμερα, ορισμένοι- «καμένα χαρτιά» όμως για το ΠαΣοΚ- προσπαθούν να διατηρήσουν το κλίμα αμφισβήτησης και να «ηγηθούν» διαφόρων προσπαθειών, που απώτερο στόχο έχουν τη δική τους επιστροφή στα πράγματα. Προσπάθεια που, όμως, φαίνεται να… πέφτει στο κενό.

Η επιλογή, βέβαια, του νομού Σερρών μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς ο νομός μας είναι αγροτικός, τα προβλήματα «πνίγουν» τους αγρότες, η αγροτική οικονομία είναι στα όρια της κατάρρευσης, τιμές στα προϊόντα δεν υπάρχουν και τα δύο μέτρα που εξαγγέλθηκαν δια στόματος Πρωθυπουργού, είναι κυριολεκτικά στον… αέρα.
Την είδηση της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στις Σέρρες, επιβεβαίωσε ουσιαστικά την είδηση ο βουλευτής Σερρών του ΠαΣοΚ Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος τόνισε πως υπάρχει σε εκκρεμότητα από πλευράς του ΠαΣοΚ η ανακοίνωση συγκεκριμένων προτάσεων που αφορούν τους χειμαζόμενους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους.
«Δηλαδή προτάσεις που αφορούν τον Έλληνα της Περιφέρειας. Των Σερρών, της Δράμας, των Χανίων, των Ιωαννίνων, της Λάρισας. Υπάρχει ήδη πρόταση και νομίζω ότι έχει γίνει αποδεκτή από το ΠαΣοΚ, για να γίνουν αυτές οι ανακοινώσεις σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Σερρών. Να μην προτρέξω, όμως, εγώ. Αυτά θα ανακοινωθούν επισήμως από το ΠαΣοΚ, τις επόμενες ημέρες,» επεσήμανε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Μάρκος Μπόλαρης.
Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα ανακοινώσει όλους τους τομείς της «πράσινης οικονομίας» που ευαγγελίζεται το ΠαΣοΚ, αλλά και την κυβερνητική πρόταση του κόμματος για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Διαβάστε επίσης: