Το πρωί της Δευτέρας 24-6-2019 ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λασπάς Αναστάσιος επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ν. Σερρών, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τη Διεύθυνση Δασών Ν. Σερρών.

Ο κ. Λασπάς γνώστης των αγροτικών ζητημάτων μέσα από την ενασχόλησή του με τη γεωργία και του ενδιαφέροντός του για την αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη του νομού μας τόνισε: "Παραλάβαμε μια χώρα που το αγροτικό εισόδημα δεχόταν συνεχώς πλήγματα και ήταν επισφαλές. To αγροτικό εισόδημα, συμπεριλαμβανομένων των κοινοτικών ενισχύσεων, φορολογούνταν από το πρώτο ευρώ. Στο πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης θεσπίστηκαν τρεις κατηγορίες αφορολόγητου ορίου στο εισόδημα του αγρότη και προστασία των επιδοτήσεων από τις κατασχέσεις, που αφορούν στο σύνολο των μικρών και μεσαίων αγροτών. Σήμερα 9 στους δέκα αγρότες έχουν αφορολόγητο.

Παραλάβαμε μια χώρα όπου η αγροτική ασφάλιση ήταν απαξιωμένη και όπου το 2026 θα εκμηδενιζόταν η βασική σύνταξη. Σήμερα οι αγρότες είναι ενταγμένοι στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης. Πάνω από το 90% δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών καταβάλλει το ελάχιστο ασφάλιστρο. Παραλάβαμε μια χώρα με αγρότες και συνεταιρισμούς χρεωμένους. Μετά την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, οι συνέπειες για αγρότες και συνεταιρισμούς ήταν ο οικονομικός στραγγαλισμός και η υποθήκευση της περιουσίας τους. Για δε τα χρέη ο κύριος Μητσοτάκης έχει προτείνει να συμψηφιστούν τα χρέη των αγροτών με τις επιδοτήσεις, να πάρει δηλαδή το κράτος τις επιδοτήσεις μέσα από την τσέπη των αγροτών! Σήμερα οι αγρότες έχουν Ρυθμίσεις για προστασία επιδοτήσεων και Ελάφρυνση από τα χρέη και τα κόκκινα δάνεια.

Είναι πια εδραιωμένο στον λαό μας που βρίσκονται οι ευθύνες για τον εκφυλισμό των συνεταιρισμών, αλλά ακόμα χειρότερα της ιδέας του συνεργατισμού στον αγροτικό χώρο, και ποιοι οδήγησαν τους συνεταιρισμούς σε αυτή τη θέση. Σήμερα υπάρχουν πλέον καταχωρημένοι περίπου 800 υγιείς και ενεργοί συνεταιρισμοί.

Στη μεταμνημονιακή εποχή επιθυμούμε ένα παραγωγικό μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης για την κοινωνία και τον παραγωγό. Η κυβέρνηση κατάφερε ήδη μία σειρά μέτρων που ανακουφίζουν τους αγρότες. Σε συνέχεια αυτών των πολιτικών, δεδομένου ότι η αγροτική παραγωγή αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση, σε ορίζοντα 4ετίας, η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέτει τον αγρότη στο επίκεντρο του νέου παραγωγικού και Δίκαιου Μοντέλου Ανάπτυξης".

Επίσης ο κ. Λασπάς επισκέφθηκε την υπηρεσία του ΕΚΑΒ, μια σημαντική υπηρεσία με πανέτοιμους υπαλλήλους ανά πάσα στιγμή για να προσφέρουν υπηρεσίες προς το συνάνθρωπο. Το απόγευμα της Δευτέρας ο υποψήφιος Βουλευτής Λασπάς Αναστάσιος επισκέφθηκε τα Καλά Δέντρα, την Τυρολόη, την Αναγέννηση, την Βαμβακιά και το Άνω Μητρούσι.











Διαβάστε επίσης:

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Κωστή Ιωαννίδη Μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Σερραίες και Σερραίους συμπολίτες μου, που πίστεψαν σ’ εμάς, που πίστεψαν σε εμένα και συνετ...