Η μέχρι πρότινος τομεάρχης Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Φωτεινή Αραμπατζή αναλαμβάνει υφυπουργός Αλειίας στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο νομός Σερρών μπορεί να προσδοκά στην προώθηση μιας σειράς έργων που θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάταξή του και στη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης.

Το βιογραφικό της Σερραίας υφυπουργού

Η Φωτεινή Αραμπατζή γεννήθηκε στις Σέρρες το 1974, μεγάλωσε και δούλεψε στον τόπο της. Το 1992 πέτυχε με διάκριση στο Τμήμα της Νομικής του Α.Π.Θ. απ’ όπου και αποφοίτησε το 1997. Από το 1997 επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να εργαστεί ως δημοσιογράφος και τηλεοπτική παραγωγός στο Πρακτορείο Ειδήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, για ένα και πλέον χρόνο. Δίπλα στους κορυφαίους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και όλου του κόσμου.

Το Σεπτέμβριο του 1998 επέστρεψε στις Σέρρες προκειμένου να συμμετάσχει ενεργά στα κοινά του τόπου της, δημιουργώντας το “ΔΙΚΤΥΟ” τηλεόραση με όραμα τη δημιουργία μιας ισχυρής τοπικής τηλεόρασης, που θα αφορά και θα εκφράζει την κοινωνία, στην οποία απευθύνεται, πιστεύοντας βαθιά στη δύναμη του ενημερωμένου πολίτη.

Πρωτοστάτησε στην διοργάνωση κοινωνικών πρωτοβουλιών με κορωνίδα το “Δέντρο της Αγάπης”, που γεννήθηκε το 2004 και σε μία και πλέον 10ετία απέκτησε χαρακτηριστικά θεσμού με πανελλαδική εμβέλεια.

Παράλληλα με τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις το 2005 παρακολούθησε καλοκαιρινά προγράμματα σπουδών στο London School of Economics στην ανάλυση των Πολιτικών Επιστημών και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν ενώ πραγματοποίησε και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Τον Μάιο του 2012 εκλέχθηκε βουλευτής Σερρών της Ν.Δ.

Διετέλεσε μέλος των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων,       Κανονισμού της Βουλής, της Επιτροπής Γαλλοφωνίας και της 11μελούς Επιτροπής της Ν.Δ. για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Διαβάστε επίσης:

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Κωστή Ιωαννίδη Μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Σερραίες και Σερραίους συμπολίτες μου, που πίστεψαν σ’ εμάς, που πίστεψαν σε εμένα και συνετ...