Ο Σερραίος βουλευτής κ. Κώστας Καραμανλής, όπως είχαμε προαναγγείλει, αναλαμβάνει χρέη υπουργού στο νευραλγικό και ιδιαίτερα σημαντικό για νομό Σερρών υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το βιογραφικό του Σερραίου υπουργού

Γεννήθηκε το 1974. Μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά από μικρός ανέπτυξε ιδιαίτερο δεσμό με  τον τόπο καταγωγής του, τις Σέρρες.

Σπούδασε Ιστορία και Οικονομικά στο Hamilton College της Νέας Υόρκης και, στη συνέχεια,  αποφοίτησε από τη σχολή μεταπτυχιακών σπουδών Διεθνών Σχέσεων Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στη Βοστόνη.

Υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός στα τεθωρακισμένα, στρατιωτική θητεία 24 μηνών πολλοί εκ των οποίων στην 25η Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων Ξάνθης.

Από το 2002 ως το 2004 εργάστηκε στην ελβετική τράπεζα επενδύσεων UBS Warburg στο Λονδίνο, ενώ πριν πολιτευτεί για  δέκα χρόνια, εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος στη ναυτιλιακή επιχείρηση Mantinia Shipping, με έδρα τον Πειραιά.

Παράλληλα, ήταν και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Είναι γιος του Αχιλλέα Καραμανλή και της Νίκης Διαμαντή-Καραμανλή. Με τη γυναίκα του  Μιράντα Μιχαλοπούλου-Καραμανλή έχουν τρία παιδιά: την Αναΐς, την Άρια,  και τον Αχιλλέα

Είναι βουλευτής Σερρών από τον Ιανουάριο του 2015

Διαβάστε επίσης:

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Κωστή Ιωαννίδη Μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Σερραίες και Σερραίους συμπολίτες μου, που πίστεψαν σ’ εμάς, που πίστεψαν σε εμένα και συνετ...