Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στην πόλη, στο ΑΤΕΙ, στη Συνεταιριστική Τράπεζα και σε επιχειρήσεις των Σερρών

Την πόλη των Σερρών, το ΑΤΕΙ, τη Συνεταιριστική Τράπεζα και επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή Σερρών επισκέφτηκε σήμερα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στις Σέρρες, επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά και το κέντρο της πόλης, όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, παραγωγούς, εμπόρους, πωλητές, επαγγελματίες και καταστηματάρχες.






Στη συνέχεια ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» επισκέφτηκε επιχειρήσεις, που εδρεύουν στη Βιομηχανική Περιοχή Σερρών. «Στη ΒΙΠΕ Σερρών χτυπά η καρδιά της ελληνικής επιχειρηματικότητας, με σημαντικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις, οι οποίες αναπτύσσονται διαρκώς και αποτελούν παραδείγματα επιτυχημένου επιχειρείν για όλη την Ελλάδα. Με χιλιάδες θέσεις εργασίας, με σημαντική συνεισφορά στο τοπικό, περιφερειακό και εθνικό εισόδημα, εταιρίες όπως αυτές που επισκέφτηκα, αποδεικνύουν ότι οι σοβαρές επιχειρήσεις έχουν παρόν και μέλλον και ο τόπος μας διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να προσελκύσει νέες επενδύσεις και να γίνει πραγματικά η ατμομηχανή της Ελλάδας. Διασφαλίζοντας εξαιρετικές εργασιακές συνθήκες, επενδύοντας στην καινοτομία και σεβόμενες το περιβάλλον, οι εταιρίες αποτελούν πρότυπο επιχειρηματικότητας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνδράμει αυτές τις προσπάθειες με κάθε διαθέσιμο μέσο, ολοκληρώνοντας τις σημαντικές υποδομές, διαθέτοντας για την επιχειρηματικότητα ευρωπαϊκούς πόρους 130 εκ. ευρώ, ενισχύοντας τις εξαγωγές και ενθαρρύνοντας την καινοτομία. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στα χρόνια της κρίσης πετύχαμε να είμαστε η Περιφέρεια με αύξηση των εξαγωγών της κατά 50% πολύ πάνω από τον εθνικό μέσο όρο. Δυναμώνουμε τις επιχειρήσεις μας, με λόγια λίγα και έργα πολλά», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.





Στη συνέχεια ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» επισκέφτηκε τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, που εδρεύει στις Σέρρες και είναι ένα από τα διαρκώς αναπτυσσόμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ανοίγοντας μάλιστα συμβολικά και ένα λογαριασμό. «Σταθήκαμε και συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα στη Συνεταιριστική Τράπεζα, την οποία ενθαρρύναμε να γίνει ένας χρηματοδοτικός και επενδυτικός φορέας για τους πολίτες και της επιχειρήσεις, όχι μόνο των Σερρών, αλλά όλης της Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.



Επόμενος σταθμός του κ. Τζιτζικώστα ήταν το ΑΤΕΙ Σερρών. Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους καθηγητές του ΑΤΕΙ, ενώ συνομίλησε και με τους φοιτητές.

«Επισκέφτηκα σήμερα το ΑΤΕΙ Σερρών, συνομίλησα με τους καθηγητές, τη διοίκηση και τους φοιτητές για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, για την εκπαιδευτική διαδικασία, για την αξία των πτυχίων τους, για τις αγωνίες τους για το μέλλον. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τη μεγάλη προσπάθεια για να ενισχυθεί το ίδρυμα, ώστε αφενός το εκπαιδευτικό περιβάλλον να είναι το βέλτιστο δυνατό, αφετέρου η ποιότητα των γνώσεων που λαμβάνουν οι σπουδαστές να είναι εφάμιλλη των καλύτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Ευρώπη. Προμηθεύουμε το ΑΤΕΙ Σερρών με εξελιγμένο ερευνητικό εξοπλισμό ενισχύοντας ταυτόχρονα το επίπεδο εκπαίδευσης, αλλά και την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην περιοχή. Η έρευνα στο ΑΤΕΙ Σερρώνμε το νέο εξοπλισμό εστιάζεται στον αγροτικό τομέα, βοηθώντας στην προστασία και την αύξηση του εισοδήματος των αγροτών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας εξειδικευμένων επιστημόνων. Επικεντρώνεται στην πρόληψη και διαχείριση φυσικών καταστροφών, πλημμυρών και κατολισθήσεων, όπου η συνεργασία του ΑΤΕΙ με την Περιφέρεια έχει δώσει απτά αποτελέσματα. Αφορά επίσης στην ενίσχυση της ασφάλειας των έργων, στην εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών σε πολλά επίπεδα, όπως της δια βίου εκπαίδευσης, της προστασίας του περιβάλλοντος, ακόμη και στο μεταποιητικό κλάδο της ένδυσης. Ταυτόχρονα, αναβαθμίζουμε ενεργειακά το ΑΤΕΙ, αλλά και το 9ο και το 12ο Δημοτικό Σχολείο των Σερρών, βελτιώνοντας το περιβάλλον και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Το έργο μας στην Παιδεία δίνει προοπτική στις νεότερες γενιές. Και η επένδυσή μας εδώ στις Σέρρες θα έχει όφελος στην ίδια την τοπική κοινωνία. Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε και στο ΑΤΕΙ Σερρών, όπως και σε όλα τα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν στόχο τη σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας, με την πραγματική οικονομία. Δυναμώνουμε την έρευνα και εξασφαλίζουμε όλα τα εχέγγυα για να βγουν από τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα επιστήμονες αξιώσεων, ώστε να δυναμώσουμε την επιχειρηματικότητα στη Μακεδονία», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.





Διαβάστε επίσης:

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Κωστή Ιωαννίδη Μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Σερραίες και Σερραίους συμπολίτες μου, που πίστεψαν σ’ εμάς, που πίστεψαν σε εμένα και συνετ...