Αν σε κάποιο δήμο μπήκαν από νωρίς σε θέση μάχης οι υποψήφιοι, αυτός ήταν λογικά ο Δήμος Αμφίπολης.

Μάλιστα ο Δήμος Αμφίπολης είναι ο πιο μικρός δήμος του Νομού μας που συστάθηκε το 2011 με το Πρόγραμμα Καλλικράτης και προέκυψε από την συνένωση των προϋπαρχόντων Καποδιστριακών Δήμων Αμφίπολης, Ροδολίβους, Πρώτης και Κορμίστας.
Εκτός της υποψηφιότητας του κ.Μελίτου, τρεις είναι οι νέες υποψηφιότητες που έρχονται να προστεθούν σε αυτή της κ. Άντζιου που είναι και πάλι η υποψήφια του ΚΚΕ στο Δήμο Αμφίπολης
Αυτή του κ. Φράστανλη από το Ρoδολίβος, του κ. Πετρίδη από την Παλαιoκώμη και του κ. Γάλλου από την Πρώτη.

Πέντε οι υποψηφιότητες στην Αμφίπολη
Μελίτος, Φράστανλης, Πετρίδης, Γάλλος και Άντζιου

Ο Δήμος Αμφίπολης δεν είναι απλά ένας μικρός Δήμοςτων Σερρων. Είναι εδώ και πέντε χρόνια το επίκεντρο του παγκόσμιου ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, μιας και στην Μεσολακιά βρέθηκε στο λόφο Καστά, ο πιο μεγάλος και εντυπωσιακός τάφος του 3ου π.χ. αιώνα και άρα των Μακεδονικών χρόνων και όπως λένε οι περισσότεροι και σαφώς σοφότεροι από μένα, πιθανά ο τάφος του Μεγάλου Αλέξανδρου.
Δυστυχώς ο τόπος της Αμφίπολης, μαζί με το μνημείο , βρέθηκε απέναντι στην κυβέρνηση που θέλησε να θάψει όχι μόνο της ανασκαφή, αλλά και όλο το μνημείο, μιας και προετοίμαζε μεθοδικά την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.
Μεγαλύτερη δημοτική ενότητα από τις τέσσερις, είναι αυτή της Αμφίπολης που έχει συνολικό πληθυσμό 2.685 ανθρώπους και εκλέγει έξη δημοτικούς συμβούλους, ενώ ακολουθεί η δημοτική ενότητα Ροδολίβους που εκλέγει επίσης έξη δημοτικούς συμβούλους, ενώ ακολουθεί η δημοτική ενότητα Πρώτης που εκλέγει 5 δημοτικούς συμβούλους και τέλος η Δημοτική ενότητα Κορμίστας που εκλέγει όλους κι όλους τέσσερις Δημοτικούς Συμβούλους.
Σημερινός Δήμαρχος του Δήμου Αμφίπολης, είναι ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Μελίτος που κατάγεται και ζει στην Παλαιοκώμη.
Αντίπαλός του είναι ο κ. Φράστανλης από το Ρoδολίβος, ο πρωην Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Αμφίπολης κ. Πετρίδης επίσης από την Παλαιoκώμη, ο κ. Γάλλος από την Πρώτη και η κ. Άντσιου Άννα που είναι η υποψήφια του ΚΚΕ και είναι νοσηλεύτρια από το Ροδολίβος και είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αμφίπολης.
Ο κ. Γάλλος έχει ξανακατέβει υποψήφιος δήμαρχος, με πενιχρά αποτελέσματα τόσο για τον ίδιο, όσο κααι για τους όποιους υποψηφίους του, ενώ ο κ.Πετρίδης δεν κατέβηκε ξανά υποψήφιος στον διευρυμένο Δήμο Αμφίπολης, ενώ ο κ. Φράστανλης διετέλεσε και στο παρελθόν Δημοτικός σύμβουλος.
Ο νυν Δήμαρχος κ. Μελίτος στην δήλωση υποψηφιότητάς του μιλά για υπεύθυνη διαχείριση, είτε από την θέση της αντιπολίτευσης, είτε από την θέση της Δημοτικής αρχής και για τα τέσσερα χρόνια της θητείας του, θεωρεί ότι ο Δήμος δεν υποστηρίχθηκε όσο έπρεπε από την πολιτεία, μιας και τα κονδύλια που εξασφάλισε ίδιος από Ευρωπαικά προγράμματα δεν βοήθησε η Πολιτεία, τα έργα ούτε καν να ξεκινήσουν, πόσο μάλλον, να τελειώσουν.
Υποστηρίζει πως εξόφλησε όλα τα χρέη προς τους προμηθευτές και το δημόσιο, παρότι πήρε ως Δήμος πολύ λιγότερους κρατικούς πόρους από ποτέ, παρότι πήρε πολλά χρήματα από Ευρωπαικά Προγράμματα, ενώ θεωρεί ότι υποστήριξε το δημιουργικό δυναμικό του τόπου, αναδεικνύοντας παράλληλα τον πολιτισμό και την ιστορία του.
Ο κ. Πετρίδης από την πλευρά του θεωρεί ότι η θετική αποτίμηση του έργου του από τους δημότες, σε συνδυασμό με τη γνώση και την εμπειρία, τον ωθούν και πάλι να επιχειρήσει τη δημιουργία ενός σχήματος και μιας παράταξης μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις και κομματικούς εναγκαλισμούς, που θα προσπαθήσει να βγάλει, όπως λέει ο ίδιος, το Δήμο Αμφίπολης από το  τέλμα και την αφάνεια.

Ο κ. Φράστανλης από την πλευρά του, σαφώς πιο διαλλακτικός από τον κ. Πετρίδη, αποκρούει  τις απόπειρες της πολιτικής οξύτητας, της πόλωσης, του φανατισμού, τη συκοφαντίας και τις διχαστικές πρακτικές, καθώς θεωρεί ότι δύναμή του είναι η σχέση εμπιστοσύνης που έχει με τους πολίτες.
Αντιπάλους θεωρεί μόνο τα κοινά προβλήματα και υπόσχεται πως θα προχωρήσει με σχέδιο και όραμα.
O κ. Γάλλος που ήταν άλλη μια φορά υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Αμφίπολης πριν οκτώ χρόνια, με πολύ χαμηλά ποσοστά βέβαια, θέτει και πάλι τον εαυτό του στην κρίση των συνδημοτών του, αναλαμβάνοντας όπως λέει και ο ίδιος την ευθύνη που του αναλογεί και θεωρώντας πως η Πρώτη οφείλει να συμβάλει στο να εκλεγεί ένας αποδεδειγμένα ικανός Δήμαρχος, που θα λειτουργεί αποτελεσματικά για όλους τους δημότες και για όλα τα χωριά.
Όσο για την κ.Άντζιου λογικά θα μαζέψει πολύ περισσότερες ψήφους και κόσμο από το χωριό της και από όλο το Δήμο, μιας και είναι δεδομένη πια η στήριξή της από όλο το Ροδολίβος.
Λογικά στον δεύτερο γύρο θα πάνε οι κ.κ. Μελίτος και Φράστανλης όχι μόνο λόγω της σημερινής εκλογικής δυναμικής, αλλά όσο των ανάλογων καλών ψηφοδελτίων και θα παίξει ρόλο στην εκλογή την δεύτερη Κυριακή, τόσο τα ποσοστά της πρώτης Κυριακής, όσο και η εκλογική συσπείρωση – επιλογή της Πρώτης που ήταν ανέκαθεν το βαρόμετρο των Δημοτικών εκλογών.

Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα

Διαβάστε επίσης:

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Κωστή Ιωαννίδη Μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Σερραίες και Σερραίους συμπολίτες μου, που πίστεψαν σ’ εμάς, που πίστεψαν σε εμένα και συνετ...