Στην άμεση αντικατάσταση του Βασίλη Τερζή από την θέση του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου σε θέματα αθλητισμού-πολιτισμού προχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, μιας και όπως είπε ο ίδιος ο Δήμαρχος στην συνάντηση που είχαν οι δύο άντρες στο Δημαρχείο τη Δευτέρα , o κ. Τερζής του δήλωσε ότι θα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του κ. Φωτιάδη και δεν προτίθεται να παραιτηθεί  από τα αξιώματα που του έχει δώσει η παράταξη.

Όσον αφορά την αντικατάστασή του από την θέση του Προέδρου της ΚΕΔΗΣ  αλλά και αυτή του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Παιδείας, το θέμα για την αντικατάστασή του θα έρθει στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ορίζει και ο νόμος.

Στη θέση του Τερζή o Χατζημαργαρίτης - Σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, παρουσία του δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου Δημάρχου Θεόδωρου Αραμπατζή, ανακοινώθηκε η αντικατάσταση του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου σε θέματα αθλητισμού-πολιτισμού Βασίλη Τερζή από τον Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ Χατζημαργαρίτη  Μαργαρίτη.
Όσον αφορά την αντικατάστασή του από την θέση του Προέδρου της ΚΕΔΗΣ  και την θέση του Προέδρου της δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Παιδείας, το θέμα όπως ενημέρωσε ο κ. Αγγελίδης θα έρθει στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ορίζει ο νόμος.
Ο Δήμαρχος είπε ότι η αντικατάσταση αυτή γίνεται, διότι ο Βασίλης Τερζής , αποφάσισε, όπως του ανακοίνωσε στη συνάντηση που είχε στο Δημαρχείο τη περασμένη Δευτέρα 18-03-2019 ότι θα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του κ. Φωτιάδη και δεν πρόκειται να παραιτηθεί  από τα αξιώματα που του έχει δώσει η παράταξη που κυβερνά το Δήμο.
Είναι επόμενο, τόνισε ο κ. Αγγελίδης, ότι δεν είναι ούτε λογικό, ούτε ηθικό, ένας δημοτικός σύμβουλος παράλληλα να κατέχει αξιώματα στο Δήμο και να μην είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη που του έδωσε τα αξιώματα, αλλά με άλλη παράταξη.
Αυτό το γεγονός πράγματι διεκδικεί παγκόσμια πρωτοτυπία.
Σεβόμαστε τις επιλογές του κάθε δημοτικού συμβούλου, επεσήμανε ο Δήμαρχος Σερρών.
Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος είναι ελεύθερος να κατέλθει στις εκλογές με όποιον συνδυασμό θέλει.
Είναι παράλογο όμως και για να ειπωθεί πιο απλά, πχ να είναι κάποιος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και να μην παραιτείται από υπουργός.
Ασφαλώς και δεν είναι έντιμο, υπογράμμισε ο κ. Αγγελίδης, τέτοιες αποφάσεις μετακίνησης σε άλλο συνδυασμό να λαμβάνονται δύο ή ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές, μόνο και μόνο γιατί θέλουν να χρησιμοποιούν το αξίωμά τους προς άγραν ψήφων.
Τίθεται επίσης και ένα άλλο ερώτημα στο δημοτικό σύμβουλο που μεταπηδά την τελευταία στιγμή πριν από τις εκλογές σε άλλον συνδυασμό. Τι θα λέει αυτός ο δημοτικός σύμβουλος:
“Ψηφίστε με Σερραίοι δημότες για το σημαντικό έργο που έκανα με τη δημοτική παράταξη της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων ως δημοτική αρχή;”.
Όπως γίνεται κατανοητό, είπε καταλήγοντας ο Δήμαρχος Σερρών, δεν είναι δυνατό μέσα από τέτοιες συμπεριφορές και νοοτροπίες να υπάρχει αγαστή συνεργασία με αυτούς τους δημοτικούς συμβούλους.
Στην κρίση των πολιτών εναπόκειται πλέον να αξιολογήσουν τέτοια περιστατικά και συμπεριφορές και δικαίωμά τους είναι να τις καταδικάσουν ή όχι.
Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων συνεχίζει δυναμικά και θα πρωταγωνιστεί στα τοπικά μας πράγματα. Προσέφερε πολλά και μπορεί ακόμη περισσότερα.
Κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας υλοποίησε έργα και δράσεις πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ ενώ εξασφάλισε για την επόμενη δημαρχιακή θητεία “προίκα” με έργα και δράσεις ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι πολίτες θα εκτιμήσουν και σε αυτές τις δημοτικές εκλογές το έργο και την προσφορά της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων.

O κ. Αραμπατζής και η Δημοτική Πρωτοβουλία
Από την πλευρά του ο κ. Αραμπατζής ως επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας δήλωσε ότι ο κ. Τερζής ασφαλώς και έχει το απεριόριστο δικαίωμα να επιλέξει όποια δημοτική παράταξη επιθυμεί προκειμένου να πολιτευθεί στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Όμως δεν έχει κανένα δικαίωμα και είναι πέρα κάθε λογικής και πολιτικής ηθικής να παραμένει στα αξιώματα που του έδωσε η σημερινή δημοτική αρχή και ταυτόχρονα να δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος με άλλη παράταξη.
Αυτό στο δικό μου κώδικα αξιών λέγεται ανηθικότητα, είπε και συνέχισε λέγοντας πως «υπηρετώ τη τοπική αυτοδιοίκηση με αποκλειστικό γνώμονα τη προσφορά στους πολίτες και δεν κατανοώ τους ανθρώπους που ασχολούνται με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές πολιτικού τυχοδιωκτισμού και τις αφήνουν στο περιθώριο.»
Τελειώνοντας ο κ. Αραμπατζής έθεσε το ερώτημα στο κ. Φωτιάδη αν θα δεχτεί τον κ. Τερζή ως υποψήφιο στη παράταξή του τη στιγμή που υπηρετεί από τα αξιώματα που κατέχει την πολιτική της τωρινής δημοτικής αρχής;

Ο κ. Τερζής και η Δημοτική Πρωτοβουλία
Ο κ.Τερζής από την πλευρά του θεώρησε με τις δικές του δηλώσεις του ότι δεν υπάρχει κόλλημα από την πλευρά του αν είναι ταυτόχρονα υποψήφιος με άλλη παράταξη και πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ από την άλλη , ενώ αναρωτήθηκε τι εννοεί ο κ. Δήμαρχος όταν μιλάει για “άγρα ψήφων», ενώ δικαιολόγησε την αλλαγή θέσης που είχε για την Δημοτική Πρωτοβουλία, πριν έξη μήνες , πως τον τελευταίο καιρό άλλαξαν πολλά πράγματα στην παράταξη.
Τέλος να σημειώσουμε πως πέντε λεπτά μετά την συνέντευξη τύπου του κ. Αγγελίδη, ο κ.Φωτιάδης με ανάρτηση του στο facebook ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του κ. Τερζή στο συνδυασμό του.

Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα

Δείτε το βίντεο από την Εφημερίδα Σημερινή Των Σερρών:


Διαβάστε επίσης:

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Κωστή Ιωαννίδη Μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Σερραίες και Σερραίους συμπολίτες μου, που πίστεψαν σ’ εμάς, που πίστεψαν σε εμένα και συνετ...