serreslife

Λαμπρά και μεγαλόπρεπα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, με επίκεντρο τον περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος δέχθηκε την αγάπη των Συνεπισκόπων του που βρέθηκαν στις Σέρρες αλλά και τις ευχές του Λαού που υπερπλήρωσε τον Μητροπολιτικό Ναό για να του ευχηθεί τα έτη πολλά.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ ενώ της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο εορτάζων Μητροπολίτης, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Σύρου κ. Δωροθέου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Επίσης έλαβαν μέρος Αρχιμανδρίτες από πολλές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως Σερρών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε μεστά και περιεκτικά στον τιμώμενο μεγάλο Απόστολο, αφενός για να τιμηθεί ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος και αφετέρου για να πάρουμε όπως είπε μηνύματα και διδάγματα ζωής για τη συνέχεια του πνευματικού αγώνα ενός εκάστου.

Εκφράζοντας τις ευχές και την αγάπη εξ ονόματος όλων των Αρχιερέων προς το πρόσωπο του κ. Θεολόγου τόνισε μεταξύ των άλλων ότι ο Μητροπολίτης Σερρών καταθέτει την μαρτυρία και την ομολογία της αγάπης προς τον Θεόν αλλά και την αγάπη προς τον συνάνθρωπό ως διδάσκαλος, ως πνευματικός Πατέρας, ως κυβερνήτης ψυχών.

"Με την αγνή και πεντακάθαρη ζωή του που λάμπει ως καθαρό κερί δίνει τη μαρτυρία της καθαρότητας του βίου του και με τον καθαρό πνευματικό του λόγο και την θεολογική του κατάρτιση δίνει τον καλό του αγώνα για το ποίμνιο της ιστορικής τούτης Ι. Μητροπόλεως" είπε χαρακτηριστικά.

Πλημμυρισμένος από αισθήματα συγκίνησης και αγάπης ο εορτάζων Ποιμενάρχης των Σερρών αναφέρθηκε με πολύ σεβασμό στο πρόσωπο του Γέροντα του, μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, μίλησε για την ιστορική Μητρόπολη Σερρών και τους κληρικούς της που αποτελούν το καύχημα του και λύγισε όταν εξέφρασε την επιθυμία του και την προσευχή του ότι όσες ημέρες του δίδει ο Πανάγαθος Θεός θέλει να παραμείνει στις Σέρρες και να ποιμαίνει τον Σερραϊκό Λαό ως το τέλος της ζωής του.

Πηγή: romfea.gr | Σέρρες, Χρήστος Καναρόπουλος

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: