serreslife

Πανδήμως και όπως αρμόζει η Εκκλησία του Χριστού που παροικεί στις Σέρρες τίμησε και εόρτασε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, την Γ' Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, με επίκεντρο τον περικαλλέστατο Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού της πόλεως των Σερρών.

Σερραίοι κάθε ηλικίας υπερπλήρωσαν τον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό ενώ η ροή του κόσμου αυξανόταν κάθε στιγμή.

Οι ευλαβείς πιστοί συμμετείχαν στην λαμπρή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβσμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, πλαισιουμένου από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και Β΄Γραμματέα της Συνόδου π. Ιερωνύμου Κάρμα, από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Πρωτ. π. Θωμά Τσιάγγα , από τους Εφημερίους Πρωτ. π. Ηλία Βλάχο και Οικ. π. Χρήστο Καλαϊτζή και τους Ιεροδιακόνους π. Πορφύριο Μπαρμπούτη και π. Δαυίδ Σταυρινού.

Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Υποδιακόνου π. Δημητρίου Στόικου, έγγαμου, στον οποίο απεύθυνε πατρικές νουθεσίες και τον οποίο καλοσώρισε στην ιερατική οικογένεια των Σερρών.

"Σήμερα που η Εκκλησία προβάλλει ενώπιον μας τον Τίμιον και Ζωοποιόν Σταυρόν του Χριστού, που τόσο πολύ προσομοιάζει με το ύψος και τον χαρακτήρα της ιερατικής αποστολής και διακονίας εις τον κόσμο, η Εκκλησία σε καλεί διά στόματος του Επισκόπου να εισέλθεις εις τα ενδότερα του καταπετάσματος και να κατασταθείς Διάκονος των Μυστηρίων του Θεού" ανέφερε ο σεπτός Ποιμενάρχης της Μακεδονίας και συνέχισε: "Σήμερα της Αγίας Σταυροπροσκυνήσεως η Εκκλησία μας με έναν δυνατόν τρόπο σου υπενθυμίζει τον χαρακτήρα και τη δυναμική της αποστολής σου, την οποία αναλαμβάνεις από σήμερα. Τώρα που ξεχωρίζεις από τους πολλούς και εντάσσεσαι στην οικογένεια των ολίγων, των κεκληρωμένων, των απεσταλμένων, των Διακόνων των Μυστηρίων του Θεού, σου λέγει ότι η ζωή σου θα είναι σταυρική. Σταυρός σημαίνει θυσία, απάρνηση του ιδίου θελήματος και ελευθέρα παράδοση εις το έλεος και την αγάπη του Θεού και στην αποστολή της Αγίας μας Εκκλησίας. Μία αποστολή φωτός μέσα στα σκοτάδια, αποστολή αληθείας μέσα στην λησμονή του ψεύδους και της κακίας, αποστολή διακονίας μέσα σε ένα κόσμο που χαίρεται να διεκδικεί εξουσίες, θέσεις και αξιώματα".

Σ' άλλο σημείο της δυναμικής ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος κ. Θεολόγος τόνισε: "Σ' ολόκληρη τη ζωή σου θα πρέπει να έχεις τα μάτια σου προσηλωμένα στο Σταυρό του Χριστού, γιατί ο Σταυρός είναι η δύναμη μας, είναι τα διαπιστευτήρια μας μέσα σ' αυτόν τον κόσμο τον παράλογο, ο Σταυρός είναι η ελπίδα μας, η παρηγορία μας, γιατί ο Σταυρός είναι ο Χριστός και όταν ο Χριστός βρίσκεται στην ψυχή μας καμία δύναμη εις τον κόσμο δεν μπορεί να κατισχίσει ποτέ της δυνάμεως του Σταυρού. Πολλοί περιφρονούν και χλευάζουν σήμερα το Σταυρό του Χριστού και την πίστη μας στον Κύριο και ζητούν να την αλλοιώσουν, να την νοθεύσουν, να την περιθωριοποιήσουν, ζητούν η πίστη να είναι ένα ιδιωτικό γεγονός στη ζωή των ανθρώπων αλλά η πίστη αγκαλιάζει ολόκληρο τον άνθρωπο, τον μεταμορφώνει, τον φωτίζει, τον αγιάζει. Σκοπός της ζωής μας και αγώνας είναι να γίνουμε Χριστοφόροι, Θεοφόροι, ναοφόροι και αυτό θα γίνει αν είμαστε Σταυροφόροι. Να έχουμε τον Σταυρό μέσα στη ψυχή μας, στο φρόνημά μας, στην αποστολή και διακονία μας".

Μετά το πέρας της τελετής της Σταυροπροσκυνήσεως και προ της απολύσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέτου στον Εφημέριο του ως άνω Ιερού Αιδ. π. Χρήστου Καλαϊτζή με την ευχή να συνεχίσει να διακονεί με τον ίδιο και περισσότερο ζήλο την Ενορία και το ποίμνιο του Τιμίου Σταυρού.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: