Ακούστηκαν πολλά παράπονα τις τελευταίες ημέρες από τους παραγωγούς, που πωλούσαν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές του Δήμου Σερρών. Σε αντίθεση με όσα αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, η Δημοτική Αρχή προέτρεπε διαρκώς και με αναρτήσεις σε κάθε Μέσο και με όποιο τρόπο γενικώς για τη «Μη Λειτουργία» των λαϊκών αγορών σε όλο το Δήμο Σερρών.

Αυτό, εύλογα αναστάτωσε τους παραγωγούς, που έβλεπαν τον κόπο τους να πηγαίνει χαμένος. Έτσι, οι αποφάσεις κατάτι άλλαξαν και το όλο θέμα πήρε την απολύτως «νόμιμη οδό» , αφού άλλωστε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου ήταν πάντα η αρμόδια για το θέμα και ουδείς άλλος. Μονοί και ζυγοί αριθμοί παραγωγών και παραπάνω μέτρα απόστασης από πάγκο σε πάγκο σε κάθε λαϊκή απανταχού της χώρας.


Υπάρχουν φορές, που στις αποφάσεις των κρατούντων και των θεσμικών η «κοινή γνώμη» παίζει καθοριστικό ρόλο. Ενώ, άλλες φορές το πώς διαχειριζόμαστε ένα θέμα επικοινωνιακά, επίσης παίζει σπουδαίο ρόλο. Για όσους τυχόν το αγνοούν, υπάρχουν πολίτες, που κάνουν τις αγορές όλης της εβδομάδας από τη λαϊκή αγορά (σσ παζάρι) και πολίτες που βρίσκουν στις λαϊκές αγαθά και προϊόντα σε τιμές πολύ φθηνότερες. Αγαθά και προϊόντα, που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Όλα αυτά, βέβαια, με την αυστηρή προϋπόθεση να τηρούνται τα μέτρα που ελήφθησαν από τους αρμοδίους.

Πολλά παράπονα ακούστηκαν και για τις «απαγορεύσεις άθλησης» στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, στο Αθλητικό Πάρκο της Ομόνοιας και εσχάτως και στο πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά. Όλος αυτός ο κόσμος, που θεμιτά, συνειδητά και απολύτως προσεκτικά επιζητά λίγες στιγμές άσκησης αναγκάστηκε να βγει στα πεζοδρόμια και τους δρόμους της πόλης και παρατηρήθηκε «συνωστισμός αθλούμενων πολιτών», περιπατητών κι άλλων ανθρώπων στο δρόμο μετά τη γέφυρα της οδού Σιγής, ακριβώς δίπλα στο εκεί ποταμάκι.

Η Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων είναι πραγματικά μεγάλης έκτασης και μπορεί να δεχθεί τους πολίτες που έχουν «πραγματική ανάγκη άθλησης». Ο συνωστισμός είναι μεταφερόμενος. Εκείνο, που είναι αδήριτη ανάγκη να κατανοήσουμε είναι να μείνουμε σπίτι μας, να περιορίσουμε τις άσκοπες και περιττές μετακινήσεις, να μειώσουμε την κοινωνικότητά μας, να μην αφήσουμε τον ιό να μας σκοτώσει.

ΥΓ: Άκουσα σε Δελτίο Ειδήσεων σερραϊκού τηλεοπτικού σταθμού κάποιον αιρετό από το χώρο της Αυτοδιοίκησης να λέει το εξής : «Κάποιοι τώρα θυμήθηκαν να βγουν και να πεζοπορήσουν, τριάντα(30) χρόνια δεν το έκαναν και θυμήθηκαν την άσκηση και το περπάτημα τώρα». Πόσο «περίεργο» χτύπησε στα αυτιά μου δεν περιγράφεται. Λεκτικό ολίσθημα, ατόπημα. Κρίμα!

Άποψη: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 407 επισκέπτες