Η ηθοποιός και Καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών μοιράζεται με το clickatlife σκέψεις, συναισθήματα και εικόνες για τις πρωτόγνωρες στιγμές που ζούμε εν μέσω καραντίνας και κορονοϊού.


Τα περισσότερα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ τον Μάρτιο έχουμε προγραμματισμένη την παραγωγή της Κεντρικής μας σκηνής. Έτσι όλους λίγο πολύ μας βρήκε σε πρεμιέρα. Εμείς μόλις είχαμε πραγματοποιήσει την πρεμιέρα μας με την παράσταση «Ο θείος Βάνια» του Άντον Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι.

Τώρα, φροντίζω να δουλεύω πολύ. Αφού ξεπέρασα την αμηχανία και την αυτονόητη απογοήτευση για την ανατροπή των τρεχόντων σχεδίων μου, ξεκίνησα να σκέφτομαι πώς μπορώ να γίνω δημιουργική και χρήσιμη μέσα στις καινούριες συνθήκες. Έτσι δημιούργησα ένα πρόγραμμα έκτακτης περιόδου με τον γενικό τίτλο «Την άνοιξη αν δεν την βρεις την φτιάχνεις» με βίντεο, live streaming και αρχείο ώστε να δημιουργήσουμε στην ιστοσελίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών ένα πρόγραμμα για τον κόσμο που θα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό αλλά και να περισώσουμε όσο γίνεται το καλλιτεχνικό μας προσωπικό τις δύσκολες αυτές ώρες που η ανεργία χτύπησε τόσο σκληρά τον κλάδο μας.

Δεν με δυσκολεύει ιδιαίτερα το ότι πρέπει να μείνω σπίτι. Έχω τρία παιδιά. Κλείστηκα για αρκετά χρόνια όσο τα είχα μικρά και ακόμη οι ελευθερίες μου είναι πολύ περιορισμένες λόγω των υποχρεώσεων. Νομίζω ότι η ξαφνική ανατροπή μας σόκαρε αλλά μην ξεχνάμε και την ανεργία που κάνει τα πράγματα δυσοίωνα.

Οφείλουμε να μιλάμε στους ανθρώπους και να προσφέρουμε τα δώρα του Θεού που μας δόθηκαν μέσα στις δύσκολες συνθήκες. Η τέχνη είναι δώρο Θεού. Πρέπει όλοι να κινητοποιηθούμε δεν μπορεί να αφήνουμε τους ανθρώπους ανοχύρωτους.

Δεν φοβάμαι ότι οι δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες μπορεί μακροπρόθεσμα να πλήξουν το θέατρο. Δεν φοβάμαι, παρά μόνο την βλακεία που παρασύρει τις μάζες. Ο Τσέχωφ λέει στον Βάνια αν βαριέσαι δεν μπορείς να προσαρμοστείς. Θα προσαρμοστούμε και θα ξαναπροσαρμοστούμε. Ό,τι δεν προσαρμόζεται χάνεται.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ
Πηγή: clickatlife.gr

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 392 επισκέπτες