serreslife

Σε κανονικούς ρυθμούς έχει επανέλθει η τουριστική κίνηση στις ακτές του Στρυμονικού Κόλπου, 20 μέρες μετά τις πλημμύρες, που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή. Οι παραλίες στην Ασπροβάλτα, τα Βρασνά και τον Σταυρό αλλά και στην παραλία Οφρυνίου, έχουν ήδη γεμίσει από τουρίστες, Έλληνες και ξένους, ενώ συνεργεία της Περιφέρειας και του δήμου Βόλβης, με τη συνδρομή των εθελοντών, έχουν αποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τις ζημιές που προκάλεσαν τα νερά των ρεμάτων στην ακτογραμμή.

Παράλληλα, ο δήμος Βόλβης ενημερώνει τους κατοίκους, τους παραθεριστές και τους τουρίστες ότι η ποιότητα του θαλασσινού νερού είναι άριστη και κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υφίσταται για την υγιεινή και ασφάλειά τους. Η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης στις μετρήσεις της πριν λίγες ημέρες, επιβεβαίωσε ότι οι ακτές είναι εξαιρετικής κατάστασης για κολύμβηση.

Στο μεταξύ, οριστικοποιούνται οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών, ενώ λειτουργούν οι ειδικές επιτροπές τις οποίες έχει συστήσει ο δήμος για την επεξεργασία των υποβληθέντων δηλώσεων από ιδιοκτήτες κατοικιών, καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Πηγή: www.amna.gr

Διαβάστε επίσης: