Μετά από επτάχρονη απουσία επιστρέφει το Σάββατο 14 Μαϊου το τρενάκι στο Φαράγγι Αγγίτη, με τη μαγευτική διαδρομή του , προσθέτοντας έναν ακόμη λόγο για να επισκεφθεί κανείς την πανέμορφη περιοχή της Π.Ε Σερρών.

«Είχαμε υποβάλει αίτημα στον ΕΟΤ για την έγκριση της επαναλειτουργίας και δόθηκε το πράσινο φως, ήδη τοποθετήθηκαν μπάρες σε όλη τη διαδρομή και ανισόπεδη φυλασσόμενη διάβαση και η διαδρομή θα γίνεται με απόλυτη ασφάλεια για τους επισκέπτες» τόνισε ο Επιστημονικός δ/ντής του Σπηλαίου Αλιστράτης Νίκος Καρτάλης στην ΕΡΤ Σερρών.
Το τρενάκι θα ξεκινά τη ωριαία διαδρομή του (1.500 μέτρα) από το μαγευτικό Σπήλαιο Αλιστράτης, θα περνά από τις προϊστορικές βραχογραφίες οι οποίες απεικονίζουν σκηνές ανθρώπινης δραστηριότητας αλλά και διάφορα ζώα της εποχής εκείνης, πριν από περίπου 2500 χρόνια και θα επιστρέφει και πάλι στο Σπήλαιο, μέσα από μια απίστευτης φυσικής ομορφιάς, διαδρομή στο Φαράγγι του Αγγίτη, που είναι παραπόταμος του ποταμού Στρυμόνα.

Ο επισκέπτης εκτός από τις ομορφιές του ποταμού μπορεί να θαυμάσει την χλωρίδα και πανίδα η οποία είναι από τις πιο σπάνιες που μπορεί να συναντήσει αφού μπορεί να δει Αετούς, Γεράκια, Ερωδιούς, Στακτοτσικνιαδες κ.α.

Ο κ. Καρτάλης εξηγεί πως η περιοχή αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για μονοήμερη εκδρομή και απύηθυνε κάλεσμα σε όλους τους Σερραίους να την επισκεφθούν.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Σπήλαιο Αλιστράτης που προσελκύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τη φυσική ομορφιά του αλλά και την παγκόσμια καινοτομία, αφού είναι το μοναδικό σπήλαιο παγκοσμίως με ξεναγό ρομπότ, την περίφημη Περσεφόνη που έχει τη δυνατότητα να ξεναγεί τους επισκέπτες σε 33 γλώσσες και αρχαία Ελληνικά. Οι ταξιδιώτες θα συναντήσουν το θαύμα της Φύσης και της τεχνολογίας σε απόλυτη αρμονία και απίστευτη ομορφιά.

Οι διαδρομές με το τρενάκι θα γίνονται από το Σάββατο καθημερινά και το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο ιδιαίτερα από σχολεία. Η συμμετοχή για τη μαγευτική βόλτα στο Φαράγγι του Αγγίτη κοστίζει 5 ευρώ για τους ενήλικες και 3 ευρώ για τα παιδιά.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: