serreslife

Την ιστορική διασύνδεση της πόλης των Σερρών με την Σερβία επισημαίνει στη διάρκεια της εκπομπής του ΄΄Sasvim Prirodno΄΄ (απλά φυσικά) ο πλέον δημοφιλής παρουσιαστής της σερβικής κρατικής τηλεόρασης Jovan Memedovic.

Ειδικότερα, τα γυρίσματα της εκπομπής πραγματοποιήθηκαν το τετραήμερο 25 έως 29 Απριλίου, με σκοπό την προβολή – παρουσίαση ιστορικών σημείων που συνδέονται με την εξέχουσα μορφή της σερβικής ιστορίας Στέφανο Δουσάν, ο οποίος στέφθηκε Τσάρος των Σέρβων στην Παλαιά Μητρόπολη των Σερρών των Αγίων Θεοδώρων το 1345.

Επιπρόσθετα, το τηλεοπτικό συνεργείο της γείτονος «τράβηξε» θαυμάσιες εικόνες από την ιστορική Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, την Παλαιά Μητρόπολη των Σερρών των Αγίων Θεοδώρων, την Ακρόπολη των Σερρών και την λίμνη Κερκίνη, για την οποία επισημαίνονται η σημασία της ως υδροβιότοπου και ως πρότυπου τουριστικής ανάπτυξης (με αγρο-οικοτουριστικές διαστάσεις).  

Το τηλεοπτικό συνεργείο συνόδευσε ο κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του Δήμου Σερρών, o οποίος προσκάλεσε τον γνωστό δημοσιογράφο – παρουσιαστή της σερβικής τηλεόρασης.

Τέλος, ο κ. Γρηγοριάδης, αναφερθείς στη σημασία των γυρισμάτων και της εκπομπής (της αφιερωμένης στον τόπο) δήλωσε: «Εκτός των ιστορικών δεσμών της πόλης μας και του ομόδοξου με τη Σερβία, οι Σέρρες μπορούν να αναδειχθούν ως τουριστικός προορισμός, όχι μόνον για θρησκευτικούς, προσκυνηματικούς λόγους, αλλά εξ αιτίας του έντονου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (Αμφίπολη – Μουσεία) και της σπάνιας φυσικής ομορφιάς (που έχει επισημανθεί και προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες) του σπηλαίου της Αλιστράτης, του Λαϊλιά και της Λίμνης της Κερκίνης που αποτελεί τόπο περιβαλλοντικής σπουδαιότητας πρώτου μεγέθους».

Διαβάστε επίσης: