serreslife

Στο Δήμο Σιντικής των Σερρών και μόλις επτά χλμ. από την πόλη του Σιδηροκάστρου, σε μια τοποθεσία με πανοραμική και μαγευτική θέα, βρίσκονται τα Ιαματικά Λουτρά Σιδηροκάστρου.
Η πηγή χαρακτηρίζεται ως υπέρθερμη αλκαλική και αλκαλικών γαιών οξυανθρακική, με μεταλλικό υποτονικό νερό μέρι 43,7 βαθμούς Κελσίου.

Το πολύ δυνατό χαρακτηριστικό των ιαματικών νερών που τα κάνει ξεχωριστά, είναι η εξαιρετική τους διαύγεια, καθώς πηγάζουναπό βάθος 100 μέτρων. Τα Λουτρά διαθέτουν ανακαινισμένο υδροθεραπευτήριο με έναν παραδοσιακό, πρόσφατα επίσης ανακαινισμένο, ομαδικό λουτήρα-τύπου Χαμάμ-. Διαθέτουν επίσης 3 πισίνες ΣΠΑ φορμ, με ομαδικά υδρομαζάζ και αερομασαζ, με ελεγχόμενη θερομκαρασία καθω΄ς 15 σύγχρονες ατομικές μπανιέρες με υδρομασάζ.

θΕΡΑΠΕΙΕΣ
Τα ιαματικά θερμομεταλλικά νερά προτείνονται σαν μέσο θεραπείας και λουτροθεραπείες για παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, ρευματοειδή αρθρίτιδα, σπονδυλοαρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα, παραμορφωτική αρθρίτιδα, δισκοπάθεια, ισχιαλγία, μυΐτιδα-μυαλγία, τενοντίτιδα, οσφυαλγία, παλιά κατάγματα, αυχενικό σύνδρομο και γυναικολογικές παθήσεις.

Στα ιαματικά Λουτρά Σιδηροκάστρου-πρόκειται για Δημοτική επιχείρηση του οικείου Δήμου Σιντικής-, λειτουργεί το Ξενοδοχείο Πηγή, το οποίο είναι δυναμικότητας 184 κλινών, ανακαινισμένο με τηλέφωνο και τηλεόραση, σε κάθε δωμάτιο, καθώς και δύο σουΐτες, αίθουσες αναμονής, μίνι μάρκετ και εστιατόριο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΣΤΟΧΟΣ
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Δ/ντης Δημήτρης Καπουκρανίδης, ένας νέος άνθρωπος, -με σπουδές πάνω στη Διοίκηση Τουριστικών Μονάδων και με εμπειρία από άλλες τουριστικές μονάδες όπου θήτευσε- το έχει θέσει ως στόχο να καταστήσει τα Ιαματικά Λουτρά Σιδηροκάστρου, πρότυπη Λουτρόπολη, ικανή να ελκύσει επισκέπτες από το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό, η οποία θα λάβει και την ανάλογη επίσημη αναγνώριση ως ιαματική.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Επίσης και ανταγωνιστική καθώς αναμένουν πρόθυμους φορείς-πανεπιστήμια ή ακόμα και ο Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών Ελλάδας-να εκπονήσουν μία μελέτη για την αξιοποίηση των θερμών νερών της πηγής και για την θέρμανση των 184 δωματίων του ξενοδοχείου και να μην χρειάζεται πετρέλαιο, κάτι που θα μειώσει την τελική τιμή στον λουόμενο. Ήδη έχουν γίνει κρούσεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αλλά και στον Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και αναμένονται απαντήσεις, ελπίζουμε σύντομα.

Διαβάστε επίσης: