Από τις πιο όμορφες στιγμές του προεκλογικού του αγώνα βίωσε χθες ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Πασχάλης Τόσιος με φίλους και νέους των Σερρών.

Το σύνθημα του "Στις Σέρρες  αλλάζουμε Γενιά" έχει το νόημα  της ενεργοποίησης άξιόλογων ανθρώπων που αισθάνονται νέοι,αλλα και της ίδιας της νεολαίας, ώστε να δημιουργηθεί κάτι όμορφο στο νομό μας. 

Ο Πασχάλης Τόσιας αναφέρθηκε στις τεράστιες δυνατότητες του νεανικού δυναμικού των Σερρών που μένει αναξιοποίητο,λόγω της έλλειψης στοχευόμενων  αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Είπε μάλιστα πως είναι τουλάχιστον ατυχές,το γεγονός  πως "ο νόμος μας να κατατάσσεται τελευταίος στη θέση του κατά κεφαλήν εισοδήματος Α.Ε.Π. , ενώ  οι νέοι να φεύγουν και να μεταναστεύουν μακριά από τον τόπο τους.

Ταυτόχρονα παρουσίασε επιγραμματικά πρωτοβουλίες και δράσεις του Κινήματος  που αφορούν την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Χρειάζεται όμως και ειδική μέριμνα, κίνητρα για τους Νέους ανθρώπους που επιχειρούν, αντιμετωπίζοντας μεγάλες δυσκολίες.

"Γνωρίζουμε τα προβλήματα, που βιώνουν καθημερινά.Και μοιραζόμαστε τον αγώνα και την αγωνία τους να κάνουν, σε αυτές τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα με επιτυχία.Επιτυχία που αφορά την χώρα και την Κοινωνία μας, που αγωνιά για να σταματήσει το brain drain, που υπονομεύει το μέλλον μας" τόνισε ο Πασχάλης Τόσιος.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ Τ.ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Πασχάλης αναφέρθηκε στην εμπειρία του ως αντιδήμαρχος Διοίκησης και Παιδείας.

Ένας πρώτος, στόχος είπε, είναι σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους, να μπορούμε να δώσουμε «ζωή» σε πρώην βιομηχανικές περιοχές ή εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά πάρκα, δημιουργώντας τις Περιοχές Καινοτομίας και θέσεις εργασίας..  

Είναι ο συνδυασμός των γνώσεων, η εξειδίκευση, η δικτύωση των επιχειρήσεων, η δημιουργία αλυσίδων αξίας, που χτίζουν πάνω στα παραδοσιακά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα (πολιτισμό, τουρισμό, αγροδιατροφή), αλλά δημιουργούν νέα αξία, που εξάγουν, μετασχηματίζουν παραδοσιακούς κλάδους, δημιουργούν νέα επαγγέλματα και νέο πλούτο.

Είναι η λειτουργική καινοτομία, που κάνει μικρές χώρες να πρωταγωνιστούν σε τομείς όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, η σύγχρονη δημόσια διοίκηση, ο ήπιος τουρισμός, η πράσινη ενέργεια, η εκπαίδευση, η ρομποτική κ.α.Αυτή η Νέα Οικονομία είναι η καρδιά του σχεδίου ΕΛΛΑΔΑ" είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τόσιος.

Χρηματοδοτικά και άλλα κίνητρα για την συστηματική οργάνωση  και ανάπτυξη τοπικών δικτύων /κοινοτήτων/cluster δια βίου μάθησης 

Ανάπτυξη υποδομών από τους Δήμους  για τον σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών  προγραμμάτων εξ αποστάσεως για ενήλικες με εξειδικευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Διαβάστε επίσης:

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Κωστή Ιωαννίδη Μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Σερραίες και Σερραίους συμπολίτες μου, που πίστεψαν σ’ εμάς, που πίστεψαν σε εμένα και συνετ...