"Ανεξάρτητα από τις διαφορές μας, αποτελεί συλλογική μας ευθύνη να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Να μην επιτρέψουμε ο φόβος και το μίσος να κυριεύσουν τον χώρο της πολιτικής".

 O υπ. Βουλευτής κατ΄ επανάληψη τόνισε: «Η ανάγκη διατήρησης της αυτονομίας του Κινήματος Αλλαγής είναι κυρίαρχο καθήκον όλων μας».

"Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη μεγάλη ευθύνη να σηκώσει το βάρος της διάσωσης της χώρας το 2010, όταν οι φωνές λαϊκισμού του Τσίπρα και Σαμαρά υποστήριζαν ότι υπήρχαν άλλες μαγικές λύσεις. Από την επιπολαιότητα τους συρθήκαμε σε άλλα τρία μνημόνια, την ώρα που άλλες χώρες βγήκαν με επιτυχία από τα προγράμματα επιτήρησης γιατί σε αυτές επικράτησε η εθνική συναίνεση μεταξύ το κομμάτων και η λογική".

Το ΠΑΣΟΚ είπε ο κ. Τόσιος, έμπρακτα τα χρόνια της διακυβέρνησης του ήταν εγγυητής της υπεράσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη. Όλες οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν ήταν υπερ της κοινωνικής ασφάλειας και της ισονομίας.Όσο κι αν κάποιοι θέλουν να τις υποβαθμίσουν ισχύουν και σήμερα, αλλά με διαφορετικό περιεχόμενο, υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δυνάμεων που υποστηρίζουν την εμβάθυνση της δημοκρατίας, την προώθηση μιας ανοιχτής κοινωνίας, τη διαφάνεια, τον ουσιαστικό πατριωτισμό και των δυνάμεων που με τη ρητορική και τη δράση τους ενδυναμώνουν το στείρο εθνικισμό, το λαϊκισμό, την εσωστρέφεια και το μίσος απέναντι σε ό,τι διαφορετικό.

Αν οι δημοκράτες πολίτες δεν κινητοποιηθούν μπορεί να κινδυνεύσουν πολλές από τις κατακτήσεις που κερδίσαμε μετά τη Μεταπολίτευση.

ΠΡΩΤΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ

Είναι στα χέρια των πολιτικών στελεχών να κάνουν τα δημοκρατικά κόμματα ελκυστικά ,αξιόπιστα και ισχυρά στην κοινωνία. Να μεταφέρουν τη συζήτηση από τις προσωπικές αντιπαραθέσεις, την πελατειακή νομή της εξουσίας, και την εκλογική σεναριολογία, στην πραγματική πολιτική και στα προβλήματα .Έχουμε όλοι ευθύνη να συζητήσουμε, νηφάλια και απλά.

Διαβάστε επίσης:

  • Ευχαριστήριο μήνυμα του Κωστή Ιωαννίδη Μετά την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Σερραίες και Σερραίους συμπολίτες μου, που πίστεψαν σ’ εμάς, που πίστεψαν σε εμένα και συνετ...