Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, όλοι οι μαθητές του πλανήτη καλούνται να διαδηλώσουν στην πόλη τους για το κλίμα. Στην Ελλάδα θα συμμετέχουν μαθητές σε 12 πόλεις μεταξύ των οποίων και οι Σέρρες. Οι μαθητές στις Σέρρες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία διαμαρτυρίας στις 2 το μεσημέρι.

Η παγκόσμια διοργάνωση ανήκει στον Friday For Future γνωστό πια και με τα αρχικά FFF.

Στην διοργάνωση καλούνται να συμμετάσχουν όλα τα σχολεία και να συγκεντρωθούν μπροστά από το δημαρχείο της πόλης τους και με ένα σύμβολο, να τραβήξουν μια φωτογραφία ανεβάζοντάς την στα Social Media την με τα hashtags #Fridaysforfuture #Climatestrike

Το κίνημα Fridays For Future δημιουργήθηκε, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Το καλοκαίρι του 2018, ο IPCC δημοσιευσε μια επιστημονική μελέτη για την κλιματική αλλαγή, η οποία αποδεικνύει ότι μετά το 2030, η κλιματική αλλαγή θα είναι μη αναστρέψιμη με καταστροφικές επιπτώσεις για τη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Τον Αύγουστο 2018, η δεκαπεντάχρονη μαθήτρια από τη Σουηδία Greta Thunberg, βλέποντας την στενά χρονικά περιθώρια για δράση, καθώς και την αδράνεια των κυβερνήσεων, αρχισε να κάνει αποχή από το σχολείο κάθε Παρασκευή για ένα χρόνο. Μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο, χιλιάδες μαθητές ανά την Ευρώπη και τον κόσμο ακολούθησαν το παράδειγμα της, διοργανώνοντας κάθε Παρασκευή μαθητικές αποχές, διαμαρτυρίες και πορείες. Έτσι γεννήθηκε το Fridays For Future, ένα κίνημα που ολοένα και μεγαλώνει με κλιματικές διαμαρτυρίες και τοπικές ομάδες του κινήματος σε πάνω από 150 χώρες.Το κίνημα έφτασε στην χώρα μας τον προηγούμενο Μάρτιο, όταν ξεκίνησε μια σειρά κινητοποιήσεων και δράσεων στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Διαβάστε επίσης: