Πίεζε δύο μαθητές να αλλάξουν σχολείο - Οι γονείς των δύο μαθητών έχουν καταθέσει μηνύσεις κατά της διευθύντριας, ενώ με έγγραφό τους προς το υπουργείο Παιδείας ζητούν την άμεση παρέμβασή του.

Για «ψυχολογικό πόλεμο και bullying» καταγγέλλουν τη διευθύντρια του Γυμνασίου Βυρώνειας Σερρών οι μαθητές της σχολικής μονάδας, ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας.

Η μαθητική κοινότητα, αλλά και η τοπική κοινωνία, είναι ανάστατοι από τις ανεξήγητες εμμονές της διευθύντριας του Γυμνασίου ν’ αναγκάσει δύο μαθητές να αλλάξουν σχολείο, επικαλούμενη τη… νομοθεσία, αν και μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο ενέκρινε την εγγραφή του ενός μαθητή στην Α΄ τάξη.

Πρόκειται για μαθητές της Α' και Γ' τάξης Γυμνασίου, που φοιτούν στη σχολική μονάδα της Βυρώνειας, αλλά οι οικογένειές τους διαμένουν στο γειτονικό χωριό Νέο Πετρίτσι, και το τελευταίο διάστημα έχουν στοχοποιηθεί ανεξήγητα από τη διευθύντρια της σχολικής μονάδας.

Μόλις την προηγούμενη Πέμπτη η διευθύντρια εκδίωξε την 14χρονη μαθήτρια από το σχολείο, βγάζοντάς την από το οίκημα, δείχνοντας το δρόμο της εξόδου σ’ έναν ακόμη μαθητή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πατέρα του, με αποτέλεσμα ν΄ ανάψουν τα αίματα και να κληθεί η αστυνομία.

Η συμπεριφορά της διευθύντριας οδήγησε την Παρασκευή και την Δευτέρα τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου σε αποχή από τα μαθήματά τους, ενώ σε συνέλευση που πραγματοποίησαν ζήτησαν να υπάρξει λύση που θα επαναφέρει την ηρεμία στη σχολική μονάδα. Να σημειωθεί και πως ο Σύλλογος Διδασκόντων έχει ταχθεί κατά της συμπεριφοράς της διευθύντριας απέναντι στους δύο μαθητές.

Σ’ ανακοίνωσή του οι μαθητές του σχολείου καταγγέλλουν τη διευθύντρια της σχολικής μονάδας πως τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργεί προβλήματα με αποκορύφωση το bullying σε συμμαθητές τους, προκειμένου ν’ αλλάξουν σχολική μονάδα.

Οι μαθητές απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο της Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Κώστα Τενεκετζή, ενημερώνοντάς τον διεξοδικά για την αλλοπρόσαλλή συμπεριφορά της διευθύντριας του Γυμνασίου, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του.

«Η κυρία Διευθύντρια προσπαθεί να υποτιμήσει μαθητές του σχολείου, ασκώντας τους ψυχολογικό πόλεμο και bullying, φτάνοντας σε σημείο να χλευάζει και να χρησιμοποιεί ύβρεις εναντίων τους μπροστά στους συμμαθητές τους για τις πράξεις τους (…) Ασχολούμαστε λοιπόν τρία χρόνια με τ΄ αμέτρητα προβλήματα που δημιουργεί στο σχολείο μας η διευθύντρια με αποκορύφωμα να ζητάει έγγραφα που αφορούν τη φοίτηση μαθητών στο σχολείο ενώ η ίδια τους έχει δεχτεί μετά από τις απαραίτητες προφορικές διευκρινήσεις που ζήτησε από τους γονείς μήνες ή χρόνια πριν, την ίδια ώρα που, επικαλούμενη φόρτο εργασίας, παραμελεί τα καθήκοντά της».

Με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, ο προϊστάμενος της Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών δήλωσε πως οι δύο μαθητές δεν πρόκειται να μετακινηθούν σε γειτονική σχολική μονάδα. Ο ίδιος συνομίλησε την Τρίτη με τους μαθητές, καθησυχάζοντας τους πως δεν πρόκειται ν' αλλάξουν σχολείο οι δύο συμμαθητές τους.

Οι δηλώσεις του ωστόσο δεν φαίνεται πως ικανοποίησαν τους μαθητές του σχολείου, που την Δευτέρα πραγματοποίησαν νέα τρίωρη αποχή από τα μαθήματά τους. Από την πλευρά της η διευθύντρια του Γυμνασίου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το θέμα στην Β΄ Βάθμια Εκπαίδευση Σερρών.

Οι γονείς των δύο μαθητών έχουν καταθέσει μηνύσεις κατά της διευθύντριας, ενώ με έγγραφό τους προς το υπουργείο Παιδείας ζητούν την άμεση παρέμβασή του ώστε να επανέλθει η ηρεμία στη σχολική μονάδα.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης: