serreslife

Ικανοποιημένη έμεινε η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου από την ανταπόκριση των εμπόρων στο κάλεσμά της να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα την ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος.
Σε επιστολή της σχετικά με το θέμα, αναφέρει:

«Μετά την καθολική συμμετοχή των εμπορικών καταστημάτων στο κάλεσμα- απόφαση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής:
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Σερραίους Εμπόρους καθώς και τα καταστήματα που φιλοξενούνται –δραστηριοποιούνται στον τόπο μας που σεβάστηκαν και ακολούθησαν την απόφαση μας , η οποία απόφαση βασιζόταν σε δύο άξονες.
Ο πρώτος άξονας έχει να κάνει με την μεγάλη εορτή της Εκκλησίας μας ,την εορτή του Αγ. Πνεύματος, που ήταν πάντα αργία για τα εμπορικά καταστήματα τα τελευταία 18 χρόνια.
Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με την κατάργηση του άρθρου 15 του ν 2639/1998 όπου μετά τις 5 τοπικές αργίες πιστεύουμε ότι είναι προπομπός για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Είδαμε με την χθεσινή συμμετοχή ότι οι τοπικές κοινωνίες αντιστέκονται στις “ορέξεις” του κάθε Υπουργού και έδωσαν ηχηρό μήνυμα ότι οι τοπικές κοινωνίες αποφασίζουν μόνες τους με τους συνδικαλιστικούς τους φορείς και τους τοπικούς άρχοντες για το τι θα πράξουν και το πώς θα λειτουργήσουν.
Θα αγωνιστούμε σκληρά σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς και τα σωματεία για την ακύρωση του ν 3996/2011 που αφαιρεί το δικαίωμα στις τοπικές αρχές να καθορίζουν τις 5 τοπικές αργίες.
Θα αγωνιστούμε σκληρά για την κατάργηση των 7 Κυριακών του έτους που ήδη λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα χωρίς θετικά αποτελέσματα.
Θα αγωνιστούμε σκληρά ώστε να μην επιτραπεί η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις υπόλοιπες Κυριακές του έτους στις μη τουριστικές περιοχές».

Διαβάστε επίσης:


DEYAS

swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 304 επισκέπτες