Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η χώρα οδεύει σε πρόωρες εκλογές μέσα στο φθινόπωρο, ο βουλευτής  Β΄ Πειραιώς και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Ραγκούσης θέλησε να μεταφέρει στα στελέχη και στους φίλους του κόμματός του στην Π.Ε. Σερρών μήνυμα αισιοδοξίας , αποφασιστικότητας και  αγωνιστικότητας για την προεκλογική μάχη.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Π.Ε. Σερρών επισκέφτηκε τις έδρες τριών Δήμων, και αναφέρθηκε στον «άνεμο» ανανέωσης και αισιοδοξίας που πνέει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ύστερα και από το συνέδριό του, το οποίο -όπως υποστήριξε- ύστερα από «ανατρεπτικές» αλλαγές που έγιναν κατά τις διαδικασίες του, μετουσιώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία, από το όνομά του ως την ουσία του, σε κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς.

«Δίνουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, που έρχεται προς όφελος του Ελληνικού λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι το «μεγάλο σπίτι» των προοδευτικών πολιτών από το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, τους ανένταχτους, από την Αριστερά και από το προοδευτικό κέντρο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Ραγκούσης

Όπως υποστήριξε, ο στόχος της προοδευτικής κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα εξαρτηθεί και από τις πολιτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ 25 στις οποίες θα απευθυνθούν πριν και μετά την εκλογική αναμέτρηση, με πρόταση την αλλαγή της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής υπέρ του ελληνικού λαού.

«Πρόθεσή μας δεν είναι να μοιράσουμε τα υπουργεία, αλλά ν’ αλλάξουμε τις αντεργατικές και αυταρχικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές . Από κοινού, με εντελώς ρεαλιστικό τρόπο να εφαρμοστούν προοδευτικές φιλολαϊκές πολιτικές» υπογράμμισε ο κ.Ραγκούσης, διευκρινίζοντας πως σε περίπτωση ενδεχόμενης άρνησης συνεργασίας από την πλευρά τους, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα έχει μοναχική κάθοδο και θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία του στις δεύτερες εκλογές.

«Εμείς θα προχωρήσουμε μέσα από την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις δεύτερες εκλογές. Υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να είναι στη βουλή απλώς για να είναι και να κάνουμε αντιπολίτευση. Η δική μας υποχρέωση, το  δικό μας πολιτικό και ιστορικό χρέος είναι να πάρουμε στην πλάτη τα προβλήματα του ελληνικού λαού και χωρίς να υποσχόμαστε θαύματα και μεγάλα λόγια, να προσπαθούμε σαν το μυρμήγκι, μέρα με την μέρα, να λύνουμε όσο περισσότερα από αυτά».

Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική άσκησε δριμεία κριτική εναντίον της, κάνοντας λόγο για αντεργατικό νομικό πλαίσιο που καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις, απουσία αναπτυξιακών κινήτρων για την περιφέρεια, μείωση φόρου στην μεγάλη ακίνητη υπέρ των ολιγαρχών, σκάνδαλα και απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες που συστήθηκε εν μία νυκτί , επιστροφή στα χειρότερα χρόνια του κομματικού και ρουσφετολογικού κράτους  με την κατάργηση της διαδικασίας προσλήψεων μέσω πανελλαδικών στα σώματα ασφαλείας . Επίσης κατηγόρησε προσωπικά τον Πρωθυπουργό για αισχροκέρδεια στον τομέα της ενέργειας και καταλήστευση των εισοδημάτων των πολιτών.

«Η Ν.Δ. είναι το κόμμα των μεγάλων συμφερόντων. Πάντα υπέρ των συμφερόντων της ολιγαρχίας και όχι του λαού» δήλωσε ο κ.Ραγκούσης, ενώ επιχειρώντας να γίνει πιο καυστικός, υποστήριξε πως «Έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας με τη δεξιά, τα καρτέλ την ολιγαρχία και τα μεγάλα συμφέροντα. Τους υπαγορεύουν νόμους και πολιτικές»

«Τα συν εξαρτώμενα με την κυβέρνηση, διαπλεκόμενα συστημικά μέσα θα θέσουν τέτοια διλήμματα. Εμείς αντιπροτείνουμε κυβέρνηση συνεργασίας με την κοινωνία» κατέληξε ο κ.Ραγκούσης.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Π.Ε. Σερρών τον κ. Ραγκούση συνόδευσαν πέντε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής  του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ., οι κ.κ. Τατιάνα Βαφειάδου, Αθαν.Γκούνας, Αντ. Ελευθεριάδης, Θωμάς Μπουρνάρης και Εφη Παπαλεξίου , ο βουλευτής Σερρών κόμματος Λ.Αβραμάκης , η πρώην βουλεύτρια Αφροδίτη Σταμπουλή και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 701 επισκέπτες