“Eχουμε την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσουμε την κρίση υπερ της κοινωνίας”, τόνισε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Υπουργός Αλέξης Χαρίτσης στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη το μεσημέρι , κατά την επίσκεψη του στις Σέρρες. Εξέφρασε την άποψη οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών όποτε και αν γίνουν αυτές, ενω εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας πως οσο βρίσκεται στην εξουσία ο κ. Μητσοτάκης βαθαίνει η κρίση προκαλώντας την οργή, τον θυμό και την ανασφάλεια στους πολίτες.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως «Η μείωση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα είναι ξεκάθαρα ζήτημα πολιτικής βούλησης», προσθέτοντας πως «η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει ένα μέτρο, το οποίο θα έδινε πραγματικά πάρα πολύ μεγάλη ανάσα και στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις».

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει εδώ και μήνες μια ολοκληρωμένη πρόταση που περιλαμβάνει τρεις πυλώνες στήριξη, ελάφρυνση και ρύθμιση:
«Στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες με ειδικά προγράμματα χρηματοδότησης έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των καιρών. Ελάφρυνση συγκεκριμένων φορολογικών υποχρεώσεων που έχουν να κάνουν κυρίως με το κομμάτι της ενέργειας και των τροφίμων. Έχουμε καταθέσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο τροπολογία για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα κατώτερα επιτρεπτά ευρωπαϊκά επίπεδα, αλλά δυστυχώς η Κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην ικανοποιήσει αυτό το μέτρο, το οποίο το ζητούν όλοι οι παραγωγικοί φορείς. Και βεβαίως, το βασικότερο κατά την γνώμη μου, το ζήτημα της αποφασιστικής ρύθμισης των αγορών, δεν είναι δυνατόν σ’ αυτές τις συνθήκες να βλέπουμε ειδικά στον κλάδο της ενέργειας λίγοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ελάχιστοι επιχειρηματικοί όμιλοι κερδοσκοπούν σε βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν, αυτή τη στιγμή στο χρηματιστήριο της ενέργειας κάθε μέρα να παίζονται κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος των νοικοκυριών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της βιομηχανίας. Δεν είναι δυνατόν σ’ αυτές τις συνθήκες να εφαρμόζεται στο 100% η κατάπτυστη ρήτρα αναπροσαρμογής, η οποία μετακυλύει το σύνολο του κόστους στο σύνολο καταναλωτή».

Ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε πως στα 4,5 χρόνια Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε η παραμικρή αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κ. Χαρίτσης, επισκέφτηκε την λαική αγορά των Σερρών και συνομίλησε με πολίτες, συναντήθηκε με φορείς , ενω το απόγευμα ειχε συνάντηση με παραγωγικούς φορείς στο Επιμλεητήριο Σερρών. Ο πρώην υπουργός συνοδευόταν από τον Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρη Αβραμάκη, τον Συντονιστή Ν.Ε Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μιχάλη Κρατερό, τον Υπεύθυνο Θ.Ε. Οικονομίας και Ανάπτυξης Ν.Ε Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Καρπουχτσή, την πρώην βουλευτή Αφροδίτη Σταμπουλή και μέλη της Νοαμρχιακής Επιτροπής.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 170 επισκέπτες