Με μεγάλη διαφορά επικράτησε στις Σέρρες ο Νίκος Ανδρουλάκης έναντι του Γιώργου Παπανδρέου, όπως γνωστοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή σε ανακοίνωση της που εξέδωσε.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Σήμερα μετά τη δεύτερη μαζική συμμετοχή του κόσμου στις κάλπες σφραγίσαμε όλοι μαζί τη μεγάλη, ουσιαστική και οριστική επιστροφή του Κινήματος μας στη θέση του πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα. Η πανελλαδική συμμετοχή άνω των 206.000 πολιτών στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα είναι πάλι μπροστάρης στους αγώνες και τις διεκδικήσεις της κοινωνίας. Άλλωστε οι αγώνες του Λαού είναι η ταυτότητα της μεγάλης μας δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης. Από τη μεριά μας ως Νομαρχιακή επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Σερρών θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας που προσήλθαν μαζικά και αυτήν την Κυριακή στις κάλπες και τους καλούμε από αύριο δίπλα μας για να δώσουμε μαζί τις μάχες για κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοσύνη και περηφάνια για όλους τους Έλληνες.

Στο νομό Σερρών ψήφισαν συνολικά 2.891 πολίτες.

Έλαβαν:

Ανδρουλάκης Νίκος:2122

Παπανδρέου Γιώργος: 747

Λευκά/Άκυρα: 22


Νίκος Ανδρουλάκης: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο έκτος πρόεδρος που εκλέγει το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος είναι εν ενεργεία Ευρωβουλευτής της παράταξης και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το βιογραφικό του, γραμμένο από τον ίδιο:

Γεννήθηκα το 1979 και κατάγομαι από το Ηράκλειο Κρήτης. Είμαι διπλωματούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του προγράμματος «Νέα Υλικά και Περιβάλλον».

Έχω εργαστεί ως πολιτικός μηχανικός, έχω διδάξει στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ενώ έχω εργαστεί και στον κλάδο του τουρισμού.

Τον Μάρτιο του 2013 εκλέχθηκα Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Το Μάιο του 2014 εκλέχθηκα για πρώτη φορά ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της “Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης”. Έκτοτε συμμετέχω στην Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών & Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κατά την πρώτη μου θητεία, συμμετείχα στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και στην Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Παράλληλα διετέλεσα αναπληρωτής στις επιτροπές Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ασφάλειας και Άμυνας και στην Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΕΕ – Λατινικής Αμερικής

Τον Ιανουάριο του 2016, μετά από πρόταση της Σοσιαλιστικής Ομάδας, επιλέχθηκα να συμμετάσχω στην Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία ως πλήρες μέλος (Σκάνδαλο Volkswagen).

Στη νέα μου θητεία (Μάιος 2019) ανέλαβα αντιπρόεδρος των επιτροπών Ασφάλειας & Άμυνας, καθώς και της Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΕΕ – Λατινικής Αμερικής.

Παράλληλα συμμετέχω ως βασικό μέλος στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου & στην Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ίσης Εκπροσώπησης ΑΚΕ-ΕΕ, ενώ ως αναπληρωτής συμμετέχω στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων, Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Επιτροπή Αλιείας και στην Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με την Κοινή Αγορά του Νότου (Mercosur).

Στο τελευταίο άρθρο που συνέταξε πριν από την εκλογή του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων:

Από τις 13 Δεκεμβρίου, έχουμε χρέος να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ μια σύγχρονη δύναμη της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, μια δύναμη ευθύνης και προοπτικής. Είναι σαφές, ότι οι προοδευτικοί πολίτες, με τη μαζική τους συμμετοχή στην εκλογική μας διαδικασία, εναποθέτουν σ’ εμάς τις προσδοκίες και τις ελπίδες τους για ένα σύγχρονο ανοικτό κόμμα που θα λειτουργεί ως μια αξιόπιστη και θετική εναλλακτική επιλογή απέναντι στον διχαστικό και άγονο σημερινό δικομματισμό. Η δική τους ελπίδα θα είναι και η δική μας πυξίδα. Είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 329 επισκέπτες