Για τη δημοτική αρχή του Γ.Βλάχου
Δριμεία κριτική της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερρών

dimotiki_protovoulia.jpg elvima.gif
Για δύο χρόνια εμπαιγμού και απραξίας και πολιτικής εντυπώσεων στις επιταγές του … life style, κατηγορεί τη δημοτική αρχή του Γιάννη Βλάχου η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων. Με τη φράση «δύο χρόνια εμπαιγμού και απραξίας από τη δημοτική αρχή του κ. Βλάχου», άρχισε χθες την τοποθέτησή της η δημοτική σύμβουλος της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων κ. Σταυρούλα Αρβανίτη – Αγιαννίδου, παρουσιάζοντας την καθιερωμένη από την παράταξή της εξαμηνιαία συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης, στα σερραϊκά Μ.Μ.Ε. Η δημοτική σύμβουλος υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή εμφανίζεται, χωρίς σχέδιο και βούληση, αδύναμη να ανταποκριθεί στα προβλήματα του Δήμου και των δημοτών, με ένα δήμαρχο που αποφεύγει να επικοινωνεί με τους πολίτες, ο οποίος όμως ακολουθεί πιστά την πολιτική του life style, δίνοντας παρών μόνο, σε παρελάσεις, καταθέσεις στεφανιών και εκδηλώσεις.
Οι δημοτικές υποθέσεις παραμένουν στο ίδιο σημείο που ήταν πριν από δύο χρόνια και οι προεκλογικές υποσχέσεις της δημοτικής αρχής ανεκπλήρωτες σε όλους τους τομείς του Δήμου, όπως πολιτισμού, αθλητισμού, κοινωνικής πολιτικής, κ.λ.π.

Υπογράμμισε, ότι ο εμπαιγμός του κ. Βλάχου και των συνεργατών του απέναντι στο Σερραϊκό λαό δεν έχει προηγούμενο, υπενθυμίζοντας τις προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές υποσχέσεις τους, για μειώσεις στα τιμολόγια του νερού και στα τέλη καθαριότητας σε ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας, οι οποίες μειώσεις μετατράπηκαν πλέον σε αυξήσεις.
Το εκπληκτικό είναι, ότι διαβεβαιώνουν το Σερραϊκό λαό και πάλι με άκρατο λαϊκισμό, πως οι υποσχέσεις αυτές θα υλοποιηθούν στο βάθος της τετραετίας.
Τον Ιούλιο του 2008 μάλιστα, αμέσως μετά τις αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού, η δημοτική αρχή υποσχέθηκε, ότι δήθεν το Σεπτέμβριο του 2008 θα καλούσε τους χαμηλοσυνταξιούχους να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να ενταχθούν στα μειωμένα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Κάτι το οποίο φυσικά δεν έγινε.
Επίσης τόνισε, ότι η δημοτική αρχή με θράσος βγάζει ψεύτες τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, καφετέριες κ.λπ.), τους οποίους εξαπάτησε προεκλογικά, διότι τους υποσχόταν κατάργηση του φόρου 2% και υποστηρίζει τώρα ανενδοίαστα, ότι ποτέ δεν υποσχέθηκε κάτι τέτοιο. Είναι γνωστό, ότι τo φόρο 2% μπορεί να τον καταργήσει μόνον η κεντρική εξουσία.
Κριτική κατά πάντων
Η δημοτική σύμβουλος της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων συνεχίζοντας αναφέρθηκε επίσης:
- στη διακοπή των εργασιών του κλειστού κολυμβητηρίου της Ομόνοιας, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης,
- στην υπόσχεση της δημοτικής αρχής, ότι θα κατασκευάσει κτίριο με κινηματογράφο και πινακοθήκη στο ιδιόκτητο οικόπεδο έναντι της Δ.ΕΠ.Κ.Α., στο οποίο τώρα ανεγείρεται πολυκατοικία,
- στη μη ένταξη του Δήμου στην α΄ φάση του προγράμματος ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ, λόγω αδράνειας της δημοτικής αρχής,
- στο άγχος της δημοτικής αρχής, η οποία προκειμένου να καλύψει την απραξία της και να παρουσιάσει κάποιο έργο, δε διστάζει να ιδιοποιείται ενέργειες άλλων. Επιχείρησε π.χ. να παρουσιάσει ως επίτευγμά της, την εξαγγελθείσα από τον υπουργό Δικαιοσύνης κατασκευή δικαστικού μεγάρου στις Σέρρες, κάτι με το οποίο δεν έχει καμία σχέση ο Δήμος. Προσπάθησε να εμφανίσει σαν απόδοση των στρατοπέδων στο Δήμο, την κατεδάφιση για λόγους ασφαλείας μικρού τμήματος τοίχους του στρατοπέδου Παπαλουκά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Προβάλλει επίσης σαν δράση του Δήμου την πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων και παραστάσεων στις Σέρρες από Αθηναίους καλλιτέχνες, οι οποίοι περιοδεύουν το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα.
- Η δημοτική σύμβουλος της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο προεκλογικό σύνθημα της δημοτικής αρχής για «αξιοβίωτη πόλη», το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά, όσο περνάει ο καιρός αρχίζει να φαντάζει σα χωρατό, σε μία πόλη με κατεστραμμένο το οδικό της δίκτυο, με σπασμένα πεζοδρόμια, με τους δρόμους γεμάτους λάσπη και σκόνη και με την έλλειψη χώρων στάθμευσης.
Η κ. Αρβανίτη – Αγιαννίδου Σταυρούλα κατέγραψε στα θετικά της δημοτικής αρχής, την εξασφάλιση ποσού 1.300.000 € από το πρόγραμμα INTEREG III για την ολοκλήρωση έργων στο αυτοκινητοδρόμιο, υπενθυμίζοντας όμως, ότι μια από τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις της δημοτικής αρχής ήταν η υπόσχεση για αναβάθμιση της πίστας του αυτοκινητοδρομίου σε προδιαγραφές FORMULA 1, για την οποία υπόσχεση μέχρι στιγμής δεν έπραξε τίποτε.
Οι προτάσεις της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων
Ολοκληρώνοντας επεσήμανε, ότι η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων αγωνίζεται με όραμα και ρεαλισμό για μια καλύτερη ζωή στις Σέρρες και κατέθεσε τους εξής στόχους και προτεραιότητες, για την επίτευξη του σκοπού αυτού:
1) Μπορεί ο Δήμος να γίνει ελκυστικός και να προσελκύσει ξένους επισκέπτες με την ανάδειξη των φυσικών και ιστορικών του θησαυρών, όπως ο Αγ. Ιωάννης, το σπήλαιο Επταμύλων, η ακρόπολη Σερρών, ο Ελαιώνας, το Χιονοχώρι, η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου οι Κοιλάδες Αγ. Βαρβάρας – Αγ. Γεωργίου – Αγ. Αναργύρων. Η επίτευξη του στόχου αυτού μπορεί να ξεκινήσει, θέτοντας ως προτεραιότητα την αξιοποίηση και ανάδειξη της τουριστικότερης και πανελληνίως γνωστής τοποθεσίας των Σερρών, του Αγ. Ιωάννη.
2) Μπορεί η πόλη να γίνει λειτουργική, με την κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης στο χώρο της Νομαρχίας και του κεντρικού πάρκου, αλλά και με την πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου της πόλης. Προτεραιότητα για την επίτευξη του στόχου της λειτουργικής πόλης πρέπει να είναι η κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην αλάνα πίσω από τη Νομαρχία.
3) Η εξασφάλιση μιας ανθρώπινης πόλης για τις επόμενες γενεές αποτελεί χρέος της σημερινής γενιάς. Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί με τη μετατροπή του κεντρικού πάρκου σ’ ένα πανέμορφο χώρο αναψυχής και πρασίνου και με την απόδοση των χώρων των στρατοπέδων, ελεύθερων προς χρήση των πολιτών. Προτεραιότητες για την υλοποίηση αυτών των στόχων είναι η αποζημίωση των δικαιούχων του κεντρικού πάρκου και η διερεύνηση με τη νομική υπηρεσία του Δήμου, για τον τρόπο χρήσης του στρατοπέδου Παπαλουκά .
4) Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην περιφέρεια. Στις γειτονιές της πόλης, στα Δημοτικά Διαμερίσματα Οινούσας, Επταμύλων, Ελαιώνα και στους οικισμούς Μετοχίου, Ξηροτόπου, Κρίνου, με έργα υποδομής, με αναπλάσεις πλατειών, με δημιουργία παιδικών χαρών και χώρων αναψυχής, με διαμορφώσεις κοινοχρήστων χώρων.

5) Αξίζουμε και μπορούμε να ζούμε σε μία καθαρότερη πόλη με ασφαλτοστρωμένους δρόμους και αποκαταστημένα πεζοδρόμια.

6) Ένας από τους βασικότερους στόχους του Δήμου πρέπει να είναι ο πολιτισμός. Επιβάλλεται η δημιουργία ενός πολιτιστικού θεσμού πανελλήνιας εμβέλειας, που θα προκύψει μετά από διαβούλευση του δημάρχου και της δημοτικής αρχής με τους ενδιαφερόμενους φορείς του Δήμου μας, όπως π.χ. ο πολιτιστικός θεσμός με τους φοιτητές της πόλης σε συνεργασία Δήμου – ΤΕΙ. – ΤΕΦ.Α.Α., με στόχο την ανάδειξη του αξιόλογου νεανικού δυναμικού που διαθέτει η πόλη.

Διαβάστε επίσης: