sinedrio_kke.jpgΑνοιχτή εκδήλωση του Κ.Κ.Ε elvima.gif
Οι θέσεις του Κ.Κ.Ε ενόψει του 18ου συνεδρίου παρουσιάστηκαν προχθές το απόγευμα στην ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ΟΡΦΕΑΣ. Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε κ. Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στους παρευρισκομένους ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, για την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι στα εργασιακά δικαιώματα. sinedrio_kke_2.jpgΟ ίδιος τόνισε πως το Κομμουνιστικό Κόμμα πρέπει να βγεί ενωμένο και ενδυναμωμένο από το συνέδριο και να έρθει ακόμη πιο κοντά στους πολίτες, στους εργαζόμενους, στους αγρότες, στους νέους.
Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην αποδυνάμωση του δικομματισμού, στην μείωση του κύρους της Ν.Δ και του ΠΑ.ΣΟ.Κ και τόνισε χαρακτηριστικά πως τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους και πως πλέον δεν έχουν την δυνατότητα να προσελκύουν τον κόσμο, καθώς η λαϊκή δυσαρέσκεια συνεχώς μεγαλώνει.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει λέγοντας πως η κατάσταση αυτή επιβεβαιώνει τις θέσεις του κόμματος και « φέρνει στην επιφάνεια τον άλλο δρόμο που προωθεί το Κ.Κ.Ε». Ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε πως τα μέσα παραγωγής πρέπει να κοινωνικοποιηθούν και η εξουσία να μεταβεί στην εργατική τάξη. « Πρέπει να ανατείλει η νέα κοινωνία» είπε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε και συνέχισε λέγοντας πως η πορεία του κόμματος τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι ανοδική και πως τα μέλη προσπαθούν να ενισχύσουν ότι έχει κατακτηθεί μέχρι σήμερα.
Η πρόοδος είναι το ζητούμενο για τα μέλη του κόμματος είπε ο κ. Κουτσούμπας και για τον λόγο αυτό πρέπει να ξεπεραστούν οι βασικές αδυναμίες, να εξειδικευτεί η γενική πολιτική και να υπάρξει μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Οι συσπειρώσεις μέσα στο λαό είναι ένας από τους βασικούς στόχους του κόμματος, ούτως ώστε να ενισχυθεί και η ταξική πάλη.
Το Κ.Κ.Ε ανοίγει διάλογο με άλλα Κομμουνιστικά Κόμματα και με μαρξιστές επιστήμονες προκειμένου να έρθει πιο κοντά στα σημερινά προβλήματα.

Να διαφυλαχτεί η ιστορία του Κ.Κ.Ε

Η ιστορία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος πρέπει να διαφυλαχτεί σημείωσε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής και για τον λόγο αυτό στόχος των μελών είναι η δημιουργία ενός κτιρίου που θα φιλοξενήσει όλα τα αρχεία του κόμματος.
Ο κ. Κουτσούμπας έκανε αναφορά και στο τοπικό Κ.Κ.Ε λέγοντας πως στόχος των Σερραίων είναι η εγκατάσταση των γραφείων σε ιδιόκτητο κτίριο.
Η διαφύλαξη της ιστορίας του κόμματος είναι πολύ σημαντική είπε ο κ. Κουτσούμπας, καθώς όποιος δεν γνωρίζει την ιστορία δεν μπορεί να ενταχθεί ιδεολογικά.

Χτύπημα στον δικομματισμό

s6301569.jpg
Ο δικομματισμός πρέπει να αφανιστεί είπε ο κ. Κουτσούμπας για να μπορέσει η ελληνική κοινωνία να σταθεί και πάλι στις δικές της δυνάμεις. Η Ν.Δ και το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχουν τον ρόλο του τροχονόμου στην εναλλαγή της ηγεσίας της χώρας ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως τα δύο κόμματα διασφαλίζουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης. « Το κεφάλαιο είναι αδηφάγο» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας και τόνισε πως θα πρέπει να γίνουν κινήσεις για να περάσει η εξουσία στον λαό. Το Κ.Κ.Ε πρότεινε μια δέσμη μέτρων στη Βουλή προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία και να ανοίξει ο δρόμος για το αύριο μέσω της αντεπίθεσης.

Διαβάστε επίσης: