serreslife

Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι από χθες Δευτέρα, ο Θεόφιλος Λεονταρίδης. Ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας αντικατέστησε τον Μάξιμο Χαρακόπουλο που είχε παραιτηθεί, εκφράζοντας τη διαφωνία του με την Κυβέρνηση στο θέμα της επιμήκυνσης στη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος. Άλλωστε, αυτό ήταν ένα από τα κυριότερα «αγκάθια» στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε Αργά το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή.


Από την άλλη, τον επίσης παραιτηθέντα Σταύρο Καλαφάτη –που κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές της Θεσσαλονίκης- αντικατέστησε ως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο βουλευτής Κορινθίας Νικόλαος Ταγαράς.

Από το 1993

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Λεονταρίδης είναι ο πρώτος βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας που υπουργοποιείται από το 1993. Τότε, στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη συμμετείχαν ο Αχιλλέας Καραμανλής ως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και ο Νίκος Κλείτος ως υπουργός Εσωτερικών.
Έκτοτε, οι Σερραίοι βουλευτές που υπουργοποιήθηκαν ήταν οι Γιάννης Ανθόπουλος, Αλέκος Δαμιανίδης, Βασίλης Βασιλακάκης και Μάρκος Μπόλαρης, όλοι από το ΠΑΣΟΚ. Ουδείς όμως από τη Ν.Δ., για 21 ολόκληρα χρόνια.
Μέχρι χθες το πρωί, όταν έγινε γνωστό ότι ο κ. Χαρακόπουλος αντικαθίσταται από τον κ. Λεονταρίδη. Η ερμηνεία στην απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αποδίδεται στην πολυετή εμπειρία του κ. Λεονταρίδη –σ.σ. εκλέγεται βουλευτής συνεχώς, από το 1996- και στη στάση που ναι μεν ήταν πιεστική προς την Κυβέρνηση, όλο το προηγούμενο διάστημα, για το θέμα του γάλακτος, όχι όμως τόσο ώστε να συνιστά συμμετοχή σε «γαλάζιο αντάρτικο», όπως είχε επισημανθεί για άλλα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ.

Οι πρώτες δηλώσεις

Στις πρώτες δηλώσεις του, μετά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο, ο κ. Λεονταρίδης τόνισε: «Ελπίζω να φανώ χρήσιμος και –σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες- να πάμε μπροστά τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Η ευθύνη είναι τεράστια, ιδίως τώρα που μπαίνουμε στη νέα προγραμματική περίοδο. Με τη συνεργασία όλων, όμως, θα τα καταφέρουμε προς όφελος όλων».
Από την πλευρά του, ο κ. Χαρακόπουλος επεσήμανε ότι «η σταθερή στάση μας συνέβαλε καταλυτικά στο να αλλάξει άρδην η διάταξη για το γάλα προς όφελος του παραγωγικού δυναμικού».

Βιογραφικό

Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης γεννήθηκε στα Κ. Πορόϊα του νομού Σερρών από αγρότες γονείς. Είναι πτυχιούχος της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Μηχανικό του Ελληνικού Στρατού.
Επαγγελματικά ως Πολιτικός Μηχανικός δραστηριοποιήθηκε στην ακριτική περιοχή της Σιντικής του νομού Σερρών.
Από το 1990 ως το 1996 υπηρέτησε ως Πρόεδρος της κοινότητας Κ. Ποροΐων, ενώ παράλληλα υπήρξε μέλος της ΝΟΔΕ Σερρών, αναλαμβάνοντας τομείς για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Το 1996 εκλέχτηκε για πρώτη φορά Βουλευτής του νομού Σερρών, για να επανεκλεγεί το 2000 πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας. Επανεκλέχτηκε το 2004, το 2007, το 2009 και το 2012.

Διαβάστε επίσης:


DEYAS

swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 217 επισκέπτες