xytyΜε τον Υφυπουργό Εσωτερικών συναντήθηκαν οι Σερραίοι Δήμαρχοι.

Το αργότερο μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, θα ενταχθεί το έργο της επέκτασης.

Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι Δήμαρχοι του νομού Σερρών, που περιμένουν τις εξελίξεις, για το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Χθες το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο και οι Σερραίοι αιρετοί αποχώρησαν από τη συνάντηση αρκετά ικανοποιημένοι, αν και επί της ουσίας δεν υπήρξαν συγκλονιστικές εξελίξεις.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Βισαλτίας Δημήτρης Καλαϊτζής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε η δέσμευση του Υφυπουργού Εσωτερικών, όσον αφορά την ένταξη στο ΕΠΕΡΑ του έργου της επέκτασης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων των Σερρών. Παράλληλα, επισημάνθηκε η προσπάθεια που γίνεται για να ενταχθούν οι αποκαταστάσεις όλων των ΧΑΔΑ που σήμερα λειτουργούν. Επίσης, τέθηκε για μία ακόμη φορά το ζήτημα της χρηματοδότησης της μονάδας μηχανικής και βιολογικής επεξεργασίας, που θα κατασκευασθεί στην περιοχή του ΧΥΤΥ Παλαιοκάστρου.
«Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και μπορώ να πω ότι απλά επιβεβαιώθηκε τώρα, ό,τι είχε ειπωθεί την προηγούμενη φορά,» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βισαλτίας, σύμφωνα με τον οποίο ο Υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος δεσμεύθηκε πως περί τα τέλη Οκτωβρίου, το αργότερο αρχές Νοεμβρίου, θα ανακοινωθεί η ένταξη του έργου της επέκτασης του ΧΥΤΑ Σερρών, έτσι ώστε να λυθεί προσωρινά και μέχρι την ολοκλήρωση του ΧΥΤΥ Παλαιοκάστρου, το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όλων των Δήμων του νομού.
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης: