kkksΠρο των ευθυνών τους επιχειρούν να φέρουν τους πάντες, σε μία τελευταία, απέλπιδα προσπάθεια, τα μέλη της διοίκησης του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών. Δυστυχώς όλη η βοήθεια που δόθηκε από το κέντρο για να γίνει αυτό που έγινε φέτος, έστω τους λίγους μήνες που λειτούργησε η καταπολέμηση, δεν θα δοθεί τον επόμενο χρόνο κι αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει του χρόνου, καθώς το προσωπικό θα φύγει, θα μεταταχθεί σε διάφορες θέσεις της Περιφέρειας και βέβαια δεν θα υπάρξει ένας συντεταγμένος φορέας για να γίνει η καταπολέμηση όπως πρέπει.

Οι τελευταίες προσπάθειες του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών.

Με ασθενή σε κώμα, μοιάζει το Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών, που παρά τις διαβεβαιώσεις και τις κατά καιρούς δεσμεύσεις, ουδείς μέχρι τώρα έχει δώσει «το φιλί της ζωής». Αυτό που φαίνεται μέχρι στιγμής είναι πως το Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών πνέει οριστικά τα λοίσθια. Παρά την κινητοποίηση και την πίεση που ασκήθηκε από τους τοπικούς παράγοντες, δεν υπάρχει μέριμνα για να παραμείνει το Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών, ενώ και το έργο φαίνεται πως είναι έτοιμο να τιναχθεί στον… αέρα.

Όλα αυτά τα ζητήματα απασχόλησαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που συνεδρίασαν το περασμένο Σάββατο, στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Περιφερειακής Ενότητας. Αρχικά, έγινε ενημέρωση στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την πορεία του προγράμματος φέτος, πως κύλησαν τα πράγματα, με τον Πρόεδρο του καταργημένου- ουσιαστικά- Κέντρου Κώστα Σίμογλου, να υποστηρίζει ότι υπήρξαν κάποια ικανοποιητικά αποτελέσματα, αφότου άρχισε να γίνεται η καταπολέμηση. Ο ίδιος διευκρίνισε βέβαια, πως η καταπολέμηση έγινε βασικά πάλι από το κέντρο, όμως την όλη ευθύνη για το προσωπικό, για τις οικονομικές δοσοληψίες κ.λπ. την είχε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών (ΑΝΕΣΕΡ) και πω το κέντρο απλώς συμπαραστάθηκε στην ΑΝΕΣΕΡ. Αφότου άρχισε λοιπόν να λειτουργεί το πρόγραμμα με την ευθύνη της ΑΝΕΣΕΡ, υπήρξαν αποτελέσματα, αλλά βέβαια αυτά δεν είναι οι λύσεις, δεδομένου ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το μέλλον του κέντρου. Οι ψεκασμοί σταμάτησαν για φέτος. Δυστυχώς όλη η βοήθεια που δόθηκε από το κέντρο για να γίνει αυτό που έγινε φέτος, έστω τους λίγους μήνες που λειτούργησε η καταπολέμηση, δεν θα δοθεί τον επόμενο χρόνο κι αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει του χρόνου, καθώς το προσωπικό θα φύγει, θα μεταταχθεί σε διάφορες θέσεις της Περιφέρειας και βέβαια δεν θα υπάρξει ένας συντεταγμένος φορέας για να γίνει η καταπολέμηση όπως πρέπει.

«Θα ξαναθυμηθούμε τα παλιά «καλά» χρόνια. Κλαδιά τα δέντρα έχουν, θα προμηθευτεί ο καθένας από ένα- δυο κλαδιά και θα διώχνει τα κουνούπια. Ό,τι γινόταν πριν δημιουργηθεί το κέντρο στις Σέρρες. Οι παλαιότεροι το θυμούνται πάρα πολύ καλά. Εκεί οδηγούμαστε,» δήλωσε επιστρατεύοντας «μαύρο» χιούμορ, ο κ. Κώστας Σίμογλου και χωρίς να προσπαθήσει να κρύψει την πικρία του, ενώ ο ίδιος πρόσθεσε:
«Υπάρχουν ασυνέπειες και στις υποσχέσεις και στις πράξεις της κεντρικής διοίκησης. Κουβεντιάσαμε, λοιπόν, για όλη αυτή την ιστορία και αποφασίσαμε να δώσουμε μία συνέντευξη τύπου, την Τετάρτη, όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για να εξηγήσουμε και στο Σερραϊκό λαό πως έχουν τα πράγματα κι ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, γιατί παρά τις υποσχέσεις, είδαμε ότι δεν τηρούνται τα αυτονόητα».
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης: