fotiadis-bolarisΣτην πολύωρη συνάντηση Μ.Μπόλαρη-Στ.Φωτιάδη.
Επί τάπητος τέθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές του Ν.Σερρών στο πλαίσιο της μακράς συνεργασίας που είχαν προχθές ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μάρκος Μπόλαρης με το Νομάρχη Σερρών κ. Στέφανο Φωτιάδη.Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Νομάρχη, με τη συμμετοχή των Αντινομαρχών, του Προέδρου του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών και των αρμόδιων Διευθυντών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών.Η συνεργασία διήρκησε περίπου πέντε ώρες, αφορούσε σε έργα αρμοδιότητας του Υπουργείου Οι.Α.Ν. είτε άλλων Υπουργείων, τα οποία αφορούν στην ανάπτυξη του Νομού και εκτελούνται, προγραμματίζονται ή ανήκουν στο σχεδιασμό της Ν.A..

Η δήλωση του κ. Νομάρχη

fotiadis-bolaris2Σε δηλώσεις του, ο κ. Νομάρχης τόνισε μεταξύ άλλων: «Για εμάς είναι μια ημέρα ιδιαίτερη. Όλο το επιτελείο μας, παρουσιάζει τον σχεδιασμό της Ν.Α. στον δικό μας Υπουργό, τον κ. Μπόλαρη, θέματα τόσο αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομίας, όσο και άλλων Υπουργείων, που είτε είναι ανοιχτά και προς ολοκλήρωση είτε ανήκουν στον προγραμματισμό μας, αλλά και γενικότερα ζητήματα ανάπτυξης του Νομού.
Μεταξύ αυτών, είναι η έναρξη των μελετών και προσεχώς, η δημοπράτηση του άξονα 61 που αφορά την περιφερειακή και τη σύνδεση με την Καβάλα και τη Δράμα, η ολοκλήρωση του άξονα για τη Θεσσαλονίκη, η χρήση του λιμανιού της Αμφίπολης ως τουριστικό καταφύγιο, καθώς και θέματα οδοποιίας και εν γένει ανάπτυξης του Νομού.
Τα οφέλη της συνάντησης με τον κ. Υπουργό είναι σίγουρα πολλά. Με αυτή την οργανωμένη εκκίνηση, πιστεύω ότι θα απαντήσουμε σύντομα σε ζητήματα που αφορούν όλους τους Σερραίους».

Η δήλωση του κ. Υπουργού

Από την πλευρά του, ο κ. Μπόλαρης ανακοίνωσε τη δρομολόγηση του έργου για τον άξονα 61 και τη λειτουργία των Φυλακών Νιγρίτας, ενώ επισήμανε τα εξής: «Έχω την τιμή με την ψήφο των Σερραίων και την εντολή του Πρωθυπουργού, να υπηρετώ στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Είναι το Υπουργείο, στο οποίο υπάγονται τα μεγάλα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια της η Κυβέρνηση, προκειμένου να παρέμβει στους τομείς της Οικονομίας, της Ανταγωνιστικότητας, της Ανάπτυξης.
Είναι, λοιπόν, πάρα πολύ σημαντικό να υπάρξουν οι συνέργιες ανάμεσα στην Κυβέρνηση, στην Περιφέρεια, στη Ν.Α., στους ΟΤΑ, στους φορείς, προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε τις μεγαλύτερες δυνατόν εκταμιεύσεις και τις αξιοποιήσεις αυτών των εργαλείων, όπως είναι το ΕΣΠΑ, ο Αναπτυξιακός Νόμος, τα διασυνοριακά προγράμματα, το ΤΕΜΠΜΕ και τα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων.
Με την υποβολή σωστών τεκμηριωμένων μελετών, μπορούν να υποστηριχθούν και να υπάρξουν οι μεγαλύτερες δυνατές εκταμιεύσεις σε έναν Νομό που έχει προβλήματα υπανάπτυξης, στόχευσης, επαναπροσδιορισμού της παραγωγικής του βάσης».

Διαβάστε επίσης: