fotiadis_vs_papapanagiotuΑλάτι σε… πληγές έριξαν οι δύο αυτοδιοικητικοί, μετατρέποντας την προχθεσινή συνεδρίαση του Ν.Σ. σε… πεδίο μάχης.
Με… μονομαχία στο Ελ Πάσο, έμοιαζε η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του τέως Νομάρχη Κώστα Παπαπαναγιώτου και του Νομάρχη Στέφανου Φωτιάδη, με τον πρώτο ουσιαστικά να χάνει τον έλεγχο και το δίκιο του και να ρίχνει «αλάτι» σε παλιές πληγές, για υποθέσεις που πλέον δεν έχουν ούτε ουσία, ούτε περιεχόμενο.
Κι ενώ η συζήτηση του θέματος για τον ορισμό του νέου Προέδρου στο Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών & Πολιτικής Προστασίας ήταν σε εξέλιξη, ο τέως Νομάρχης Κώστας Παπαπαναγιώτου υποστήριξε πως έχει επιβεβαιωμένες πληροφορίες πως κατ’ επιλογή τελευταία στοχοποιούνται επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, προκειμένου να υλοποιηθούν συμφέροντα και επιδιώξεις της σημερινής νομαρχιακής αρχής. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Νομάρχης Στέφανος Φωτιάδης αφού ζήτησε διευκρινίσεις από τον προκάτοχό του, υποστήριξε πως ο κ. Κώστας Παπαπαναγιώτου δεν επέβαλλε ούτε ένα πρόστιμο σε καμία εταιρεία που είχε σωρεία παραβάσεων και τον προκάλεσε να του δείξει τα πρόστιμα που όφειλε και που παραγράφησαν, χάνοντας το Ελληνικό δημόσιο έσοδα.
«Αν αυτό δεν είναι παράβαση καθήκοντος, αν αυτό δεν είναι συναλλαγή, τότε τι είναι,» αντέτεινε ο κ. Στέφανος Φωτιάδης και αμέσως μετά φάνηκε να χάνεται κάθε έλεγχος από τον κ. Κώστα Παπαπαναγιώτου, ο οποίος έκανε αναφορά σε παλαιότερες δικαστικές υποθέσεις του κ. Στέφανου Φωτιάδη, οι οποίες όμως είναι αθωωτικές. «Επειδή αναφερθήκατε σε συναλλαγή, θέλω να σας πω πως δεν ήμουν εγώ αυτός που πουλούσα οικόπεδα του φορέα που εκπροσωπούσα. Δεν ήμουν εγώ αυτός που εμπορευόμουν αμμοχάλικα. Δεν πήγα τρεις φορές κατηγορούμενος για οικονομικές ακαταστασίες του φορέα που εκπροσωπούσα. Να τελειώνουμε με αυτά τα θέματα,» υποστήριξε ο κ. Κώστας Παπαπαναγιώτου.
Σκληρή ήταν η απάντηση που ήρθε από τον ίδιο το Νομάρχη Σερρών Στέφανο Φωτιάδη:
«Ρώτησα πως λέγεται κατά τον κ. Παπαπαναγιώτου, αυτός που οδηγείται στο δικαστήριο και αθωώνεται. Θα πρέπει να το απαντήσει. Κι ακριβώς επειδή είναι νομικός, είπα ότι θα έπρεπε να ντρέπεται. Ακύρωσε όλη του ζωή κι αυτό που ονομάζουμε απόδοση δικαίου. Πως λέγεται κατά τον κ. Παπαπαναγιώτου ο αθώος; Θα πρέπει να μας το εξηγήσει. Ντρέπομαι για λογαριασμό του. Εκπλήσσομαι με τους συναδέλφους του που τον ανέχονται. Είναι κρίμα ένας άνθρωπος που υπήρξε Νομάρχης να φτάνει σε αυτή την έκπτωση, σε αυτό το βόθρο, σε αυτό το κατάντημα. Είναι κρίμα. Είμαι, όμως, υποχρεωμένος να κάνω πέτρα την καρδιά και να απαντώ σε πράγματα που δεν θα έπρεπε ούτε να ειπωθούν».
Ψήφισμα διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας
Εντωμεταξύ, το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε να εκδοθεί ψήφισμα μέσω του οποίου να εκφράζεται η αντίθεση στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, για κατάργηση του Τμήματος Γραφιστικής. Στη συζήτηση του θέματος, παρών ήταν και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών Δημήτρης Πασχαλούδης.
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης: