fotΜέσα στο Νοέμβριο ξεκινά «περιοδεία» στους Δήμους
Ενημέρωση για τα πεπραγμένα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ζήτησαν τις προηγούμενες ημέρες με δηλώσεις τους τόσο ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Ανδρέας Δαϊρετζής, όσο και ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Αλέξανδρος Χρυσάφης. Ο Νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης, προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους και δεν ανταποκρίνεται στην… πρόκληση να απαντήσει στο Δήμαρχο Νέας Ζίχνης ειδικότερα και απλά τόνισε πως «τιμητής των πάντων ο κ. Δαϊρετζής δεν μπορεί να είναι. Μέχρι εδώ».
Όσον αφορά το θέμα γενικότερα, ο κ. Στέφανος Φωτιάδης υπογραμμίζει πως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει κάνει τεράστια βήματα και πως σε ότι αφορά τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, όλα τα θέματα πηγαίνουν στις επιτροπές. Τόνισε πως παραχωρήθηκε γραφείο και η δυνατότητα στην αντιπολίτευση να κινείται με αξιοπρέπεια στο θεσμικό της ρόλο, ενώ ανακοίνωσε πως το Νοέμβριο θα προχωρήσει σε λογοδοσία που δεν θα γίνει μόνο στην πόλη των Σερρών. Θα είναι μια λογοδοσία σχεδόν σε όλους τους δήμους.

«Αν δεν μας πάρει ο χρόνος, μέχρι αρχές Δεκέμβρη, θα είναι τουλάχιστον στις πρωτεύουσες των παλιών επαρχιών. Έχουμε τη διάθεση και είναι επιβεβλημένο, να γίνει μια συζήτηση σε όλα τα σημεία του νομού. Έχουμε αναφερθεί στα δημοτικά συμβούλια ποια έργα έγιναν, πως διαχειρισθήκαμε κονδύλια κι από εκεί συλλέξαμε τις προτάσεις για να προχωρήσουμε στη σύνταξη του τεχνικού προγράμματος. Εμείς περάσαμε τόσες φορές από τα δημοτικά συμβούλια, όσο δεν υπήρξε ποτέ τέτοιου είδους επαφή και διαβούλευση, με ανοιχτά χαρτιά. Σε αυτή τη λογική έχουμε κάνει βήματα και έχουμε δώσει την εικόνα που ήταν αναγκαία. Προχωρούμε. Και στο διαδίκτυο έχουμε ανεβάσει και απαντάμε στο δημόσιο διάλογο και θεωρώ ότι θα κάνουμε κι άλλα βήματα, γιατί θέλουμε να τα κάνουμε,» δήλωσε ο Νομάρχης Σερρών, ο οποίος πρόσθεσε πως δεν είναι διατεθειμένος αυτά που είναι αναγκαία να τα εγκαταλείψει επειδή υπάρχουν πιέσεις.
«Θα προχωρήσουμε σε αυτά που δεσμευθήκαμε και σε αυτά που είναι αναγκαία,» ήταν η κατηγορηματική δήλωση του Νομάρχη Σερρών.
Για τις θέσεις Stage
Ένα ζήτημα το οποίο συζητείται έντονα ειδικά τις τελευταίες ημέρες, είναι αυτό των θέσεων stage. Ο Στέφανος Φωτιάδης υπογράμμισε ότι ακόμη δεν έλαβε συγκεκριμένες οδηγίες και δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για αυτούς που εργάζονται στη Νομαρχία, καθώς υπάρχει υπόλοιπο για την εκπνοή της σύμβασής τους.
«Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί και εγώ και οι αντινομάρχες, αλλά και συνδικαλιστικά έχουμε ομόφωνες αποφάσεις και λέμε ξεκάθαρα ότι θέλουμε μόνιμους, τακτικούς υπαλλήλους. Θέλουμε επιστήμονες στη στελέχωση για να μπορούν να αναλάβουν θέσεις ευθύνης, να προχωρήσουν συγκεκριμένες πολιτικές και γενικότερα να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο καλύτερα. Είμασταν, δηλαδή, ευθύς εξ αρχής ως ΕΝΑΕ αντίθετοι στη λογική της ανασφάλιστης εργασίας, της παρουσίας δηλαδή ανθρώπων που επί της ουσίας δεν βοηθούσαν στους υψηλούς στόχους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Επιμένουμε, λοιπόν και προσωπικά επιμένω σε αυτήν την αναγκαιότητα. Συγκεκριμένα, στη Νομαρχία περιμένουμε 24 μόνιμους υπαλλήλους, επιστήμονες, που εδώ και πέντε χρόνια δεν μπορούμε να κλείσουμε με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ,» υποστήριξε ο Νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης.
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης: