Aυστηρούς και συνεχείς ελέγχους διενεργεί η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του covid-19, ανεξαρτήτως των ενθαρρυντικών στατιστικών στοιχείων που διαπιστώνονται στις εβδομαδιαίες συσκέψεις των συναρμόδιων φορέων, υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου.

Λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΟΠΕΚΑ, σχετικά με την αναγκαιότητα πραγματοποίησης υγειονομικών ελέγχων στα σχολεία όλων των βαθμίδων, καθώς και την διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των γενικών απαιτήσεων υγιεινής και ασφάλειας των Σχολικών Γευμάτων, στις 28-1-2021 συγκροτήθηκε κλιμάκιο αποτελούμενο από Ιατρούς και Επόπτες δημόσιας υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Σερρών, με στόχο την υλοποίηση των εν λόγω οδηγιών.
Το πλαίσιο αυτό, το προαναφερθέν κλιμάκιο επισκέφτηκε τους Δ/ντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Σερρών. Κατά την διάρκεια των ενημερωτικών συναντήσεων, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα, τόσο στην αναγκαιότητα τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, από δασκάλους, καθηγητές και μαθητές, ήτοι χρήση μάσκας, απολυμαντικών, αερισμό των αιθουσών και των κοινόχρηστων χώρων και γραφείων, όσο και στην τήρηση των μέτρων για τα ολοήμερα τμήματα των Δημοτικών Σχολείων κατά το διάστημα της σίτισης των μαθητών.
Επίσης, από κλιμάκιο εποπτών δημόσιας υγείας του τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου της Π.Ε. Σερρών πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στα ολοήμερα σχολεία της Κάτω Καμήλας, του Σκουτάρεως και των Σερρών, τα οποία υπάγονται στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων. Συγκεκριμένα, έγιναν έλεγχοι τόσο στις αίθουσες σίτισης, όσο και στα μεταφορικά μέσα της εταιρείας που προμηθεύει τα γεύματα στα σχολεία (καταλληλότητα αυτοκινήτου, έλεγχος της θερμοκρασίας κατά την παράδοση του φαγητού και της καταλληλότητας αυτού κλπ.).
Από τους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε η τήρηση των κανόνων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού covid-19, όσον αφορά τη χρήση μάσκας και απολυμαντικών, η τήρηση αποστάσεων για την αποφυγή συγχρωτισμού).
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: