serreslife

Ο ΟΑΕΔ δραστηριοποιείται στο χώρο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από το 1952, εφαρμόζοντας το δυικό σύστημα της Μαθητείας. Σήμερα ο Οργανισμός λειτουργεί 51 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας πανελλαδικά.

Η Μαθητεία συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στο χώρο του σχολείου με την πρακτική άσκηση των μαθητών στο χώρο της επιχείρησης. Η φοίτηση στις ΕΠΑΣ διαρκεί 2 σχολικά έτη κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές το πρωί πραγματοποιούν πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (6 ώρες την ημέρα) ενώ παράλληλα το απόγευμα  παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στην ειδικότητα  που φοιτούν στο σχολείο.
Οι μαθητές των ΕΠΑΣ είναι ηλικίας 16-23 ετών, απόφοιτοι της Α΄Τάξης Λυκείου τουλάχιστον.
Για περισσότερες πληροφορίες σας σχετικά με τους όρους υλοποίησης της Πρακτικής Άσκησης, σας επισυνάπτουμε «Ενημερωτικό Σημείωμα για τον εργοδότη». Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr- ΕΠΑΣ Μαθητείας) και το portal της Μαθητείας ΟΑΕΔ  mathitia.oaed.gr.
Επίσης θα ήταν χρήσιμο να καταθέσετε τις προτάσεις σας για τις πλέον κατάλληλες ειδικότητες που θεωρείτε ότι πρέπει  να λειτουργήσουν στην ΕΠΑ.Σ. Σερρών κατά το σχ. Έτος 2016-2017  προς όφελος της επιχείρησής σας, και της τοπικής ανάπτυξης και οικονομίας.
Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στη Μαθητεία ΟΑΕΔ, με την προσφορά θέσης/εων πρακτικής άσκησης εκ μέρους της επιχείρησή σας ή του φορέα σας,  ή να καταθέσετε πρόταση για συγκεκριμένη ειδικότητα που σας ενδιαφέρει  παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα

2321090723  (Σχοινά Αναστασία Υπεύθυνη Γραφείου Διασύνδεσης)
2321090724  (Παπαδάκης Σωτήριος Αναπληρωτής Υπεύθυνος Γραφείου Διασύνδεσης)
2321090720   (Γραμματεία)  
ή να στείλετε e-mail στα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστε επίσης: