aithousa_karam_5Στο "στόχαστρο" των εργαζομένων ο Ν.Στεργίου.

“Θύελλα” αντιδράσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών προκάλεσε η πρόθεση της δημοτικής αρχής για την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη, ύψους 361.600 ευρώ. Ενταση μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, παρατεταμένες τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων , χειροκροτήματα και γιουχαϊσματα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της τρίωρης συζήτησης του θέματος, στην προχθεσινή συνεδρίαση του σώματος, ενώ στο “στόχαστρο” των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας βρέθηκε ο πρ.Αντιδήμαρχος Νίκος Στεργίου.
Το θέμα αφορά τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την εξεύρεση εργολάβου που θα αναλάβει την παροχή υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων στις δημοτικές ενότητες, τις τοπικές κοινότητες και σημεία του Δήμου Σερρών , όπως επίσης και των χώρων των λαϊκών αγορών Σκουτάρεως, Προβατά και Σερρών.
Υπερ της αναγκαιότητας διεξαγωγής διαγωνισμού τάχθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παντελής Χράπας, που ήταν και ο εισηγητής του θέματος, τονίζοντας τον περιορισμένο αριθμό προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου  ( 18 θάνατοι εργαζομένων μόλις την τελευταία πενταετία και 14 μετατάξεις), την αδυναμία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού (η τελευταία πρόσληψη έγινε το 2001) και την αδυναμία καταβολής των υπερωριών στους εργαζόμενους για τον καθορισμό του χώρου διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς, στην πόλη των Σερρών (δεν παρέχεται σχετική έγκριση από τον Επίτροπο). «Συνεχίζουμε αυτό που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια οι Καποδιστριακοί δήμοι» κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ.Χράπας.
Αντιπρόταση με 8 μηνες συμβάσεις
Σύσσωμη η αντιπολίτευση εξέφρασε την αντίθεσή της στη σύμβαση με ιδιώτη προβάλλοντας την αναγκαιότητα ενίσχυσης της υπηρεσίας καθαριότητας  με μόνιμο προσωπικό, την αποτελεσματική λειτουργία της , αλλά κυρίως την αναγκαιότητα “θωράκισης” των ΟΤΑ  έναντι του αποδεκατισμού του προσωπικού τους και της αβεβαιότητας συνέχισης της λειτουργίας τους , από τους περιορισμούς που επιβάλει η εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου.
“ Ο “Καλλικράτης” μας δείχνει τα δόντια του και πολλές υπηρεσίες του Δήμου θα δοθούν σε ιδιώτες. Οι Δήμοι θα λειτουργούν σε λίγο μόνο για ληξιαρχικές πράξεις” τόνισε, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής της ΛΑΣ Φιλιώ Σαραντίδου , που κάλεσε τόσο τους συναδέλφους της στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας σε αφύπνιση και διαρκή αγωνιστικότητα, εισπράττοντας  το θερμό χειροκρότημα των εργαζομένων που παρακολούθησαν την συνεδρίαση.
Ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση της καθαριότητας στο σύνολο του Δήμου Σερρών με αποτελεσματικότητα και χαμηλότερο κόστος κατέθεσε ο Πρόεδρος των Δημοτικών Αλλήλων Σερρών Λευτέρης Κατιρτζόγλου. Υπεραμύνθηκε της πρόσληψης προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις, έναντι της σύμβασης με εργολάβο, δίνοντας έμφαση στην εξασφάλιση 24 θέσεων εργασίας.
Την πρόταση των υπαλλήλων στήριξαν και τα μέλη της αντιπολίτευσης.
Ενταση και γιουχαϊσματα
Τελικά η πρόταση της δημοτικής αρχής πέρασε κατά πλειοψηφία, προκαλώντας την έντονη αποδοκιμασία των δημοτικών υπάλληλων, ενώ η στάση του πρώην Αντιδημάρχου Ν.Στεργίου ξεσήκωσε «θύελλα» αντιδράσεων. Αν και στην τοποθέτησή του εισέπραξε τα χειροκροτήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα, καθώς υπεραμύνθηκε της αναγκαιότητας μόνιμου προσωπικού, η θετική ψήφος του, όμως, στην πρόταση της δημοτικής αρχής προκάλεσε γιουχαϊσματα και λεκτικές επιθέσεις.
Θ.Κ.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 242 επισκέπτες