floga_agapis_ser

Η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι ο σκοπός και της φετινής (9ης) Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και της διέλευσης της Αιμοδοτικής Φλόγας από πόλεις ολόκληρης της χώρας.

Η Φλόγα της Αγάπης βρέθηκε την Παρασκευή 2/9 στη πόλη των Σερρών κι έμπροσθεν του Δημαρχείου (όπου άναψε λίγο πριν το μεσημέρι) την υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κ. Βασίλης Παπαβασιλείου.

Την φλόγα μετέφεραν και συνόδευαν λαμπαδηδρόμοι των ΤΕΦΑΑ Σερρών και της Ένωσης Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στελέχη του πανελλήνιου εθελοντικού κινήματος αιμοδοσίας, της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων και του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της μικρής τελετής υποδοχής της φλόγας ο κ. Παπαβασιλείου επισήμανε:

«Θεωρώ ότι το μήνυμα κι αυτής της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, δεν είναι μόνο η προτροπή για εξάλειψη της προκατάληψης, του φόβου και της άγνοιας γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως η υπενθύμιση ότι στόχος όλων όσων συμμετέχουν ενσυνείδητα σε τέτοιου είδους προσπάθειες δεν μπορεί να είναι άλλος από:

* Την προσέλκυση νέων εθελοντών.
* Την ενθάρρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες
* Τη μετάγγιση στη νέα γενιά αιμοδοτών της ιδέας της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Η Αιμοδοσία είναι μια διαδικασία συνεχούς εξέλιξης. Μια πράξη, μέσα από την οποία αποδεικνύεται η πραγματική διάσταση του ανθρώπου. Η μετάγγιση προϋποθέτει τη δωρεά αίματος, η οποία στην ουσία είναι μια καθαρά πνευματική πράξη που ο αιμοδότης επιτελεί, η ιατρική εξασκεί και η κοινωνία αγκαλιάζει».


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

Διαβάστε επίσης: