kalios_serresΕικόνα διάλυσης.

Σ. Ζαπαράς, Αν. Κουλουφάκος, Τ. Βέρρου και εσχάτως  Κ. Κάλλιος, υπέβαλλαν  τις παραιτήσεις  τους μέσα σε μερικούς μήνες. 

Σε τέλμα βρίσκεται  ειδικά τους τελευταίους μήνες η  Δημοτική αρχή των Σερρών, με το Δήμαρχο Γιάννη Βλάχο να δέχεται έναν «καταιγισμό» παραιτήσεων, καθώς τα οικονομικά προβλήματα, που οφείλονται κυρίως στην καθυστερημένη καταβολή των χρηματοδοτήσεων από το κράτος. Ειδικά στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας, εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα και ελλείμματα. Η αρχή έγινε με την παραίτηση του κ. Στέργιου Ζαπάρα από τη θέση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδικών Σταθμών. Στη συνέχεια και πριν από μερικές ημέρες, την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου της ΚΕΚΑΣ υπέβαλλε ο κ. Αντώνης Κουλουφάκος και ταυτόχρονα την παραίτησή της υπέβαλλε και η Αντιπρόεδρος Τάνια Βέρρου.

Χθες, με μία  λιτή ανακοίνωση, ο κ. Κώστας Κάλλιος  υπέβαλλε την παραίτησή του από  τις θέσεις του Προέδρου των Παιδικών Σταθμών και του Προέδρου του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής. Ενδεικτικό του κλίματος, είναι πως τόσο ο Δήμαρχος Σερρών Γιάννης Βλάχος, όσο και δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, ενημερώθηκαν για την παραίτηση και το περιεχόμενό της, από τους δημοσιογράφους και φυσικά εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, για το γεγονός αυτό.

Το κείμενο  της παραίτησης του κ. Κώστα Κάλλιου, αναφέρει τα εξής:

«Προς

Δήμαρχο Σερρών

Βλάχο Ιωάννη

Σέρρες 15 Ιουνίου 2010

Με  την 378 απόφαση του  Δημοτικού Συμβουλίου, αριθμ. Συνεδρίασης 5/26-04-2010, ορίστηκε πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης με την επωνυμία "Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδικών Σταθμών" (άρθρο 255 ου Ν. 3463/2006) και πρόεδρος του "Κέντρου Προσχολικής Αγωγής" (Κ.Π.Α.).

Παραιτούμαι και των δύο  θέσεων από τις 16/6/2010 για πρακτικούς λόγους (πληρωμή  εργαζομένων) διότι δεν δύναμαι πλέον να συνεργάζομαι με θεσμικές παραμέτρους, οι οποίες έχουν απολέσει κάθε έλεγχο και επαφή με την πραγματικότητα.

Κάλλιος Κωνσταντίνος

Δημοτικός Σύμβουλος».

Το Ε.Β. επικοινώνησε με το Δήμαρχο Σερρών Γιάννη Βλάχο, ο οποίος δήλωσε:

«Οι πολίτες καταλαβαίνουν πολύ καλά τις αντιδράσεις του καθενός μας, τη συμπεριφορά μας και πως ενεργούμε κι αντιδρούμε και φυσικά τις αποφάσεις μας. Με βάση αυτά μας κρίνουν. Η ευθύνη έναντι των πολιτών είναι πολύ μεγάλη. Είμαι όρθιος και παραμένω όρθιος μέχρι τέλους».

Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης: