paidikoi_stathmoiΠολιτικές ευθύνες και έντονη κριτική δέχτηκε η δημοτική αρχή του Γ.Βλάχου κατά την τελευταία συνεδρίαση του σώματος σχετικά με την κακή οικονομική κατάσταση που παρουσιάζουν οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σερρών αλλά και την διακοπή της σίτισης των νηπίων την προηγούμενη εβδομάδα .

Σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών,  επέρριψε πολιτικές ευθύνες στο δήμαρχο Σερραίων Γιάννη Βλάχο κάνοντας λόγο για λανθασμένες αποφάσεις που προκάλεσαν σοβαρή οικονομική επιδείνωση στην Κοινωφελούς Επιχείρηση Παιδικών Σταθμών. αφορμή για την σφοδρή επίθεση κατά της δημοτικής αρχής από την αντιπολίτευση στάθηκε οι εξηγήσεις που ζήτησε για το θέμα ο επικεφαλής παράταξης Γ. Μωησιάδης.

Εξάλλου νωρίτερα ο πρόεδρος  της ΚΕΠΣ, Στέργιος Ζαπάρας, σε τοποθέτηση του κατά την διάρκεια της συνεδρίασης γνωστοποίησε την παραίτηση του από την θέση που κατείχε, ενώ παράλληλα προσπάθησε να δώσει την εικόνα της επιχείρησης από την ανάληψη των καθηκόντων του ως σήμερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε, οι λόγοι που οδήγησαν στη σημερινή  οικονομική κατάσταση της επιχείρησης οφείλονται στην αδυναμία χρηματοδότησης της επιχείρησης από το Δήμο Σερρών, με τη διακοπή της ετήσιας επιχορήγησης, στην αδυναμία ανανέωσης των συμβάσεων του προσωπικού λόγω εκλογών, στη διακοπή των προγραμμάτων stage και στην αδυναμία έγκαιρης υλοποίησης του σχεδίου δράσης. Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα πως η διακοπή σίτισης κράτησε μόνο τρεις μέρες και πως πλέον τακτοποιήθηκαν όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες των παιδικών σταθμών με τους προμηθευτές.



Σ. Μπιτζίδου «Ο δήμαρχος σπατάλησε χρήματα σε ευρωσυμβούλους για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων οι οποίες ήταν αποτυχημένες»

Για χρήματα που δαπανήθηκαν άδικα σε μελέτες, προκειμένου να αυξηθούν οι δημοτικές επιχειρήσεις από πέντε σε έξι, έκανε λόγο η δημοτική σύμβουλος Σοφία Μπιτζίδου μιλώντας στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, κίνηση η όποια όπως τόνισε, ήταν μάταιη «αν αποδεχόταν την πρόταση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων για σύσταση μόνον μιας κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης σε αντικατάσταση των πέντε πρώην δημοτικών επιχειρήσεων θα εξυπηρετούνταν όλοι οι σκοποί και οι δραστηριότητες των  πρώην δημοτικών επιχειρήσεων και θα εξασφαλιζόταν παράλληλα οικονομία στο Δήμο, καθώς το λειτουργικό κόστος θα ήταν μικρότερο. Άλλο να λειτουργούν έξι δημοτικές επιχειρήσεις και άλλο μία. Επίσης ο Δήμος δε θα αντιμετώπιζε τα διάφορα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Κοινωφελή Επιχείρηση Παιδικών Σταθμών με τη διακοπή σίτισης των παιδιών. Ο δήμαρχος σπατάλησε χρήματα σε ευρωσυμβούλους για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων οι οποίες ήταν αποτυχημένες. Δεν ακολούθησε τον σωστό δρόμο και βρέθηκε σε αδιέξοδο. Η πολιτική του απόφαση ήταν λανθασμένη και αυτό αποδεικνύεται από τα γεγονότα»

Αποφασίστηκε η λύση της επιχείρησης

Τέλος, στην συνεδρίαση του σώματος αποφασίστηκε η λύση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδικών Σταθμών.  Η κ. Μπιτζίδου είπε πως από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα για το μέλλον των δημοτικών επιχειρήσεων η παράταξη τους τάχθηκε υπέρ της λύσης των δημοτικών επιχειρήσεων και της σύστασης μιας μόνο νέας κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης και γι' αυτό το λόγο συμφωνούν με τη λύση της σημερινής Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδικών Σταθμών.

Ρεζίλη πανελληνίως

Να επισημάνουμε ότι το θέμα της διακοπής σίτισης των νηπίων στου παιδικούς σταθμούς της πόλης, προβλήθηκε  και σε  κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας. Συγκεκριμένα στο μεσημεριανό του ΣΤΑΡ στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη υπήρχε λεπτομερέστατο ρεπορτάζ το οποίο ως Σερραίους δεν μας τίμα και μας κάνει να ντρεπόμαστε.

Μιμήκα Τόσιου

Διαβάστε επίσης: