stratiotesΆνω κάτω έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος Θερμών, μετά τη φημολογία πως ενδέχεται να κλείσει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων. Ήδη οι επιπτώσεις από τη μείωση της στρατιωτικής δύναμης στην περιοχή, είναι ορατές, όσον αφορά και το οικονομικό κομμάτι.
Οι κάτοικοι ανησυχούν και ήδη εκφράζουν ανοιχτά τις ανησυχίες τους στο ενδεχόμενο αυτό.
Ο τέως Δήμαρχος Νιγρίτας Νίκος Βλαδίκας παραδέχθηκε πως πρόκειται για μία φημολογία που έχει διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες, αλλά πρόσθεσε πως τέτοιου είδους φημολογίες, ακόμη κι αν δεν είναι σίγουρες, πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγάλη σοβαρότητα, καθώς το ενδεχόμενο κλεισίματος του στρατοπέδου, θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή και ιδιαίτερα στην τοπική κοινωνία των Θερμών.

«Η κοινωνία εισπράττει από τη λειτουργία του στρατοπέδου. Κάποιοι από τους κατοίκους συμπληρώνουν το εισόδημά τους. Σε δύσκολες εποχές, γενικά για τη χώρα και ειδικά για τις αγροτικές περιοχές, τέτοιες εξελίξεις δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να προλαβαίνουμε να αντιδρούμε έγκαιρα,» επεσήμανε ο τέως δήμαρχος Νιγρίτας, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές εναντίον της δημοτικής αρχής:
«Κυρίως χρειάζεται πρωτοβουλία από τη δημοτική αρχή, η οποία δυστυχώς όλα τα θέματα τα αντιμετωπίζει με απάθεια και μοιρολατρικά. Ελπίζω το συγκεκριμένο θέμα να το αντιμετωπίσει δυναμικά».
Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Βλαδίκα, η δημοτική αρχή οφείλει να ενημερώσει όλους τους βουλευτές, τον Υφυπουργό Οικονομίας Μάρκο Μπόλαρη, το νομάρχη Σερρών, να παρέμβει άμεσα, να επικοινωνήσει με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να έχει εκεί φυσική παρουσία και να τους δώσει να καταλάβουν ότι η περιοχή δεν αντέχει άλλο «χτύπημα».
«Το Υπουργείο έχει τη δική του στρατηγική και στόχους, αλλά δεν μπορεί να αγνοεί τις επιπτώσεις που θα έχει στην τοπική κοινωνία,» δήλωσε ο τέως δήμαρχος Νιγρίτας Νίκος Βλαδίκας.
Είναι γεγονός, πάντως, ότι το θέμα έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις κι έχει κινητοποιήσει όλους τους φορείς.
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης: