Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται από το απόγευμα της Παρασκευής οι αθλητές και οι αθλήτριες των τμημάτων κολύμβησης και του υγρού στίβου στις Σέρρες αφού μπαίνει και πάλι λουκέτο στο Κλειστό κολυμβητήριο μετά την πτώση μικρών κομματιών από την επικάλυψη σιδηρού οπλισμού της οροφής.

Τα μικρά κομμάτια από την επικάλυψη σιδήρου οπλισμού έπεσαν από την οροφή στην πισίνα κατά τη διάρκεια της προπόνησης των αθλητριών της καλλιτεχνικής κολύμβησης του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού με τον πρόεδρο του Συλλόγου Τάσο Παναγιώτου να ενημερώνει άμεσα τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Κεΐσογλου ο οποίος αφού βρέθηκε στο χώρο, ανακοίνωσε το κλείσιμο μέχρι νεωτέρας του κολυμβητηρίου.

Μετά την αυτοψία που έκανε το πρωί η επιτροπή καταλληλότητας σταδίων αποφασίσθηκε το κλείσιμο του κολυμβητηρίου. «Πρώτιστο μέλημα και εντολή της Δημάρχου είναι η ασφάλεια των αθλητών και των προπονητών. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τη διασφαλίσουμε. Το κολυμβητήριο κλείνει μέχρι νεωτέρας προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πτώσης κομματιών της οροφής» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σερρών Παναγιώτη Κεΐσογλου, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής καταλληλότητας σταδίων Χαράλαμπος Χορταράς απέκλεισε μια προσωρινή λύση όπως η τοποθέτηση πλέγματος στην οροφή.

Το πολύπαθο κλειστό κολυμβητήριο είχε ανοίξει λίγο πριν τα Χριστούγεννα κι ενώ για τέσσερις μήνες ήταν κλειστό λόγω εργασιών. Το πράσινο φως για το άνοιγμα είχαν δώσει στις 11 Δεκεμβρίου 2023 τα μέλη της επιτροπής αδειοδότησης για την καταλληλότητα αθλητικών εγκαταστάσεων μετά από αυτοψία που πραγματοποίησαν σε αυτό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Σερρών είναι:

«Με πρωτοβουλία της δήμαρχου Σερρών Βαρβάρας Μητλιάγκα διενεργήθηκε αυτοψία το πρωί του Σαββάτου 30/3/2024, στο κολυμβητήριο Σερρών από την διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών Κατερίνα Μαρινάκη, τον πρόεδρο της επιτροπής καταλληλόλητας αθλητικών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας Χαράλαμπο Χορταρά, τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Σάκη Γάτσιο, τον αντιδημάρχο παιδείας και αθλητισμού Παναγιώτη Κεΐσογλου και τον εντεταλμένο σύμβουλο της πολεοδομίας Παύλο Πουλιάκα.

Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε η αποκόλληση μικρού τμήματος επικάλυψης οπλισμού της δοκού στην ανατολική πλευρά που συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής.

Αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του Κολυμβητηρίου μέχρι να διερευνηθούν τα αιτία αποκόλλησης και να αποκατασταθεί η ζημιά.

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κεΐσογλου «πρώτιστο μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι η ασφάλεια αθλητών και προπονητών. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η αυτονόητη πυξίδα των ενέργειων μας μακριά από μικροπολιτικές και καιροσκοπικές μεθοδεύσεις. Αυτή είναι η δέσμευση της δημάρχου και όλων μας. Με πρωτοβουλία της δημάρχου κινηθήκαμε άμεσα μόλις έγινε γνωστή η αποκόλληση. Ο Σερραϊκός λαός θα μάθει όλη την αλήθεια για την κατάσταση του Κολυμβητηρίου. Δεσμευόμαστε να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: