Το νέο Δίκτυο Κάδων Ανακύκλωσης Αποβλήτων Ιματισμού και Υποδημάτων που αναπτύχθηκε και λειτουργεί σε 24 σημεία στον Δήμο Σερρών παρουσίασαν ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Καρακολίδης σήμερα, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022.

Στους 24 λευκούς ειδικούς κάδους, 21 στην πόλη και στους τρεις σε Λευκώνα, Σκούταρι και Μητρούσι οι Δημότες μπορούν να εναποθέτουν μεταχειρισμένα ρούχα, παπούτσια, τσάντες και λευκά είδη, τα οποία μετά από διαλογή από την ανάδοχο εταιρεία θα διατίθενται σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη ή θα οδηγούνται σε ειδικό εργοστάσιο ανακύκλωσης με οικονομικό ανταποδοτικό όφελος για το Δήμο Σερρών.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί μετά από δύο χρόνια κάνουμε μία νέα αρχή στον τομέα της ανακύκλωσης ιματισμού στον Δήμο Σερρών με πολλαπλά οφέλη, οικολογικά, οικονομικά και κοινωνικά.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ήδη κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του, από τον Μάρτιο του 2019 μέχρι τον Μάιο του 2020, οπότε διακόπηκε η σύμβαση με υπαιτιότητα της τότε αναδόχου εταιρείας, το Δικτύο Ανακύκλωσης Ιματισμού αγκαλιάστηκε από τους Σερραίους δημότες και πετύχαμε να συλλέξουμε περισσότερους από 109 τόνους ιματισμού» τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης παρουσιάζοντας έναν από τους κάδους του Δικτύουεπί της οδού Μιαούλη, έξω από το 15ο και 21ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.

«Στόχος μας είναι να γίνει ο Δήμος Σερρών ένας Δήμος που θα ενθαρρύνει την ανακύκλωση.

Οι επιδόσεις μας σε αυτόν τον τομέα είναι αξιόλογες αλλά μπορούν και πρέπει να πολλαπλασιαστούν», συνέχισε ο κ.Χρυσάφης.

Κατά την παρουσίαση του νέου Δικτύου Ιματισμού ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Καρακολίδης επισήμανε ότι τα χρησιμοποιημένα ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη και σεντόνια θα πρέπει να εναποτίθενται στους κάδους πλυμένα, καθαρά και μέσα σε σακούλες.

Οι κάδοι είναι εύχρηστοι και έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να προστατεύουν τα αντικείμενα που έχουν συλλεχθεί από τις καιρικές συνθήκες και να τα κρατούν ασφαλή από κλοπές.

Αναλυτικά τα 24 σημεία του Δικτύου Κάδων Ανακύκλωσης Αποβλήτων Ιματισμού και Υποδημάτων:

1.Εδέσσης & 29ης Ιουνίου

2.Σπετσών & Σεβαστείας

3.Κερασούντος- 8ο Δημ. Σχολείο

4.Μιαούλη-15ο & 21ο Δημ. Σχολείο

5.Γ. Παπανδρέου & Ιουστινιανού - Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού

6.Ισαάκ Λαυρεντίδη - Πάρκο – ΛΕΥΚΩΝΑΣ

7.Νικομηδείας & Στρυμώνος

8.Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου - ΜΗΤΡΟΥΣΙ

9.Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου – ΣΚΟΥΤΑΡΙ

10.20ής Σεπτεμβρίου - 19ο Δημοτικό Σχολείο

11.Μακεδονομάχων & Φωκά

12.Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο - Οδός Παλαιολόγου

13.Μητρόπολη – Μητροπολίτου Κωνσταντίνου και Κύπρου

14.Προύσης & Εφέσσου

15.Αθ. Αργυρού 6ο Δημοτικό

16.Ελ. Βενιζέλου - 11ο Δημοτικό Σχολείο

17.Ελ. Βενιζέλου - 10ο & 24ο Δημοτικό Σχολείο

18.Κυδωνίων & Καισαρείας

19.Γωνία Μακεδονομάχων & Ευζώνων

20.Οδός Μαρούλη – Εκκλησία Άγιοι Ανάργυροι

21.Ολυμπίου - 13ο Δημοτικό Σχολείο

22.Στέργιου Κουρέως & Χατζηπανταζή

23.Δυτικής Θράκης & Εφόρων

24.Μακεδονομάχων & Νιγρίτης

Διαβάστε επίσης: