Έκκληση προς τους δημότες των Σερρών να χρησιμοποιούν τους κάδους για να πετούν τα απορρίμματά τους, απηύθυναν το μεσημέρι της Δευτέρας, 18 Μαΐου, ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτης Καρακολίδης.

Τα κλειστά καταστήματα εστίασης των Σερρών, έχουν ως αποτέλεσμα τα καλαθάκια που βρίσκονται στα πάρκα, τις πλατείες και τις Οδούς της πόλης, να είναι συνεχώς γεμάτα με σκουπίδια. Ο μόνος τρόπος να αποσυμφορηθούν, είναι η κοινή προσπάθεια Δήμου και δημοτών, καθώς και η χρήση των κάδων.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Αλέξανδρος Χρυσάφης, «ο Δήμος έχει διπλασιάσει τα καλαθάκια ακριβώς γι' αυτόν το λόγο. Το τελευταίο διάστημα, επειδή είδαμε ότι όλη αυτή η κατάσταση θα έχει ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο φόρτο απορριμμάτων, διπλασιάσαμε τον κόσμο που ασχολείται με την καθαριότητα στα πάρκα και τις πλατείες και βάλαμε επιπλέον άτομα στην εποπτεία όλων αυτών των καταστάσεων. Βάλαμε δυο βάρδιες - πρωί και απόγευμα - αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως, ό,τι και να κάνουμε, δεν μπορούμε να κρατήσουμε καθαρά τα πάρκα και τις πλατείες αν δε συμμετέχει και ο ίδιος ο πολίτης σ' αυτό.

Επίσης, βάλαμε και μεγάλους κάδους μέσα σ' αυτούς τους χώρους, έτσι ώστε, όταν γεμίζουν τα καλαθάκια, να μπορεί ο κόσμος να ρίχνει τα σκουπίδια του εκεί. Αν, λοιπόν, δε συμμετέχουμε κι εμείς και δε σεβόμαστε αυτούς τους όμορφους χώρους που έχουμε δημιουργήσει για να κυκλοφορούν τα παιδιά και οι πολίτες, δεν θα καταφέρουμε να έχουμε το περιβάλλον που μας αρμόζει.

Χθες, υπήρξε μια πολύ άσχημη εικόνα στο πάρκο της Οδού Δορυλαίου, μέσα στο συντριβάνι, που ήταν γεμάτο πλαστικά ποτήρια. Μην τα περιμένουμε όλα απ' το Δήμο. Θα πρέπει κι εμείς οι ίδιοι να συμμετέχουμε σε μια καθαρή πόλη, που θα σέβεται τους πολίτες όπως τη σέβονται κι εκείνοι. Πρέπει όλοι μαζί να αποκτήσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση που πρέπει, αλλά, κυρίως, να σεβόμαστε το συνάνθρωπό μας κι αυτές τις ομορφιές που έχουν γίνει για μας.

Τέλος, πρέπει να καταλάβουμε πως, επειδή είναι τόσο μεγάλος ο φόρτος και ο όγκος των απορριμμάτων, ό,τι και να κάνουμε, όσα καλαθάκια και να είχαμε και όσο κόσμο και να βάζαμε στη συλλογή απορριμμάτων, πάλι θα είχαμε αυτήν την εικόνα. Η μόνη λύση για να έχουμε καθαρούς χώρους, είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών. Γι' αυτό, παρακαλώ τους συνδημότες μου: ας συμμετέχουμε όλοι σε μια καλύτερη και καθαρότερη πόλη και σ' ένα περιβάλλον που μας αξίζει».

Απ' την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας είπε ότι «Σ' αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε στο Δήμο Σερρών, για να έχουμε μια πόλη καθαρή, που πραγματικά θα μας αξίζει, θα θέλαμε συμμάχους. Όσον αφορά τα πάρκα, τις πλατείες και την Κοιλάδα των Σερρών, θα θέλαμε οι πολίτες να μας βοηθήσουν σ' αυτό το δύσκολο έργο που έχουμε να κάνουμε.

Προσπαθούμε με κάθε δυνατό μέσο. Έχουμε βάλει περισσότερους ανθρώπους στην καθαριότητα και έχουμε προσθέσει περισσότερα καλαθάκια, αλλά, αυτήν τη στιγμή, αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα: δεν συναινεί κανένας μαζί μας. Παρακαλούμε τους Σερραίους πολίτες να βοηθήσουν για ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην πόλη των Σερρών».

Από το γραφείο τύπου

Διαβάστε επίσης: