Στο 6ο Γυμνάσιο Σερρών βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας, 18 Μαΐου, ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Σερρών, Δημήτρης Σιαμάγκας, και ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σάββας Ρίζος, με αφορμή την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η Δημοτική Αρχή Σερρών, οι αρμόδιες Σχολικές Επιτροπές και οι άνθρωποι του Δήμου, ήταν σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων, ούτως ώστε, σήμερα, που ξεκινούν τα μαθήματα της Α΄ και Β΄ Λυκείου, καθώς και όλων των τάξεων του Γυμνασίου, μαθητές και εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν σ' ένα καθαρό περιβάλλον, που θα διαθέτει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά υλικά, σύμφωνα πάντα με τους κανόνες που έθεσε η Πολιτεία.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, «τα ανοιχτά σχολεία και οι ανοιχτές αίθουσες, έλειψαν σε όλους - παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Βλέπουμε τη λαχτάρα των παιδιών, αλλά και των δασκάλων και καθηγητών, να είναι δίπλα στους μαθητές τους.

Αυτές οι παιδικές φωνές, μας θυμίζουν ότι θα πρέπει να έχουμε και να δείξουμε μια υπευθυνότητα όλοι μας, ούτως ώστε να μην επανέλθουμε σε μια τέτοια κατάσταση, διότι ο κίνδυνος φυσικά και δεν έχει περάσει.

Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, αλλά, αυτό το οποίο κυριαρχεί, είναι ότι πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ούτως ώστε να έχουμε τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς μας υγιείς και γερούς».

Από το γραφείο τύπου

Διαβάστε επίσης: