mpolaris_ragousisΕνισχυμένο  μ’ όλες τις αρμοδιότητες του ανασυσταθέντος Υπουργείου Εθν. Οικονομίας είναι το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει  ο Σερραίος βουλευτής  Μάρκος Μπόλαρης. Σύμφωνα με το προεδρικό  διάταγμα που δημοσιεύεται στο Φ.Ε.Κ της 7ης Οκτωβρίου (Αρ. 213) προβλέπεται συγχώνευση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Μετονομάζεται σε «Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας».  

Στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας  συγχωνεύονται τα Υπουργεία Ανάπτυξης  και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου  και Νησιωτικής Πολιτικής. Όλες οι Υπηρεσίες  κεντρικές και περιφερειακές, τα όργανα, οι θέσεις και το προσωπικό  των συγχωνευομένων Υπουργείων αποτελούν εφεξής υπηρεσίες, όργανα, θέσεις και προσωπικό του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας υπάγονται επίσης, οι αυτοτελείς υπηρεσίες και όλα τα νομικά πρόσωπα και οι φορείς που εποπτεύονται από τα συγχωνευόμενα Υπουργεία.

Η τοποθέτηση του Σερραίου βουλευτή σ’ ένα καίριο ενισχυμένο πόστο σηματοδοτεί το πνεύμα της  νέας διακυβέρνησης που θέλει  ν’ ακολουθήσει ο νέος πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τα χαρακτηριστικά της διαφάνειας της αποτελεσματικότητας.

Η μέχρι τώρα πορεία του Σερραίου βουλευτή έχει συνδεθεί με πλούσιο έργο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έπειτα στο Κοινοβούλιο –  με στοιχεία καθαρότητας και εντιμότητας. Ο Γιώργος Παπανδρέου σηματοδοτεί  και σ’ αυτή την περίπτωση το νέο πρόσωπο της εξουσίας που προϋποθέτει τη διάθεση των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών του συντοπίτη μας.

Μένει – και αυτό προσδοκούν οι Σερραίοι πολίτες –  αυτό ν’ αποδειχθεί και στην πράξη. Ίδωμεν.

ΔΙΑΜΑΝΤΩ  ΦΡΑΓΓΕΔΑΚΗ

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...