Με πρωτοβουλία του βουλευτή Σερρών κ. Κώστα Καραμανλή, πραγματοποιήθηκε σήμερα 16/2/2015 ευρύτατη σύσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα τη λήψη άμεσων μέτρων στη λίμνη Κερκίνη.
Η σύσκεψη έγινε υπό τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, και μαζί με τον κ. Καραμανλή συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών κ. Γιάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Αμφίπολης κ. Κωνσταντίνος Μελίτος, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά κ. Δημήτριος Νότας, ο Δήμαρχος Ηράκλειας κ. Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης (καθώς και η Δήμαρχος Βισαλτίας κα Αγνή Δουβίτσα).

Ο κ. Καραμανλής τόνισε, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ότι για να αποφευχθεί η επανάληψη της υπερχείλισης των υδάτων της λίμνης Κερκίνης και της καταστροφής μεγάλου μέρους καλλιεργήσιμων εκτάσεων και αγροτεμαχίων, είναι ανάγκη να ληφθούν άμεσα, πρακτικά και εφαρμόσιμα μέτρα για την αντιπλημμυρική θωράκισή της, όπως είναι:
1. Ο καθαρισμός της λίμνης με χρήση εξωγενών πόρων (outsourcing), που είναι μια λύση τεχνικά εφικτή, αλλά και προτιμότερη για την Περιφέρεια από πλευράς χρόνου, κόστους και φυσικά διαφάνειας της διαδικασίας.
2. Η πραγματοποίηση επιτόπιων εργασιών για την στεγανοποίηση των αναχωμάτων της λίμνης, το συντομότερο δυνατό.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Καραμανλής δήλωσε:
«Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα για το ενδιαφέρον του και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανταπόκρισή τους. Τα άμεσα προβλήματα χρειάζονται άμεσες λύσεις. Οι πολίτες μάς εξέλεξαν για να βρίσκουμε αυτές τις λύσεις και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εφαρμοστούν, ενώνοντας τις δυνάμεις μας.»

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...