Μετά την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Μεταφορών λόγω της φονικής τραγωδίας στα Τέμπη, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών 2023 θα βρίσκεται κανονικά, όπως όλα δείχνουν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμανλής είχε παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Μεταφορών λίγες ώρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. «Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη» σημείωσε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε:

«Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος».

Ωστόσο, μετά την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Μεταφορών λόγω της φονικής τραγωδίας στα Τέμπη, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Πυρά Οικονόμου στην αντιπολίτευση

Στο μεταξύ, ο Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε, με απάντησή του στο Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου, την αντιπολίτευση για απόπειρα καπηλείας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. «Ένα πράγμα είναι η ευθύνη και άλλο η απόπειρα καπηλείας της οργής. Η χυδαία προπαγάνδα δεν μπορεί να σταθεί. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν για την απόπειρα καπηλείας. Το υπουργείο εσωτερικών απάντησε χθες στον κύριο Ραγκούση, Όταν οργανισμός ζητούσε 18 σταθμάρχες και βρέθηκα μόνο δύο τι είδους πολιτική παρέμβαση και πολιτικό μέσον να προκύψει», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Οικονόμου.

 
Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...